12.1 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Hi-Fi LG V20 wordt uitgevoerd met Quad DAC

LG V20 wordt uitgevoerd met Quad DAC

0
LG V20 wordt uitgevoerd met Quad DAC

Het lijkt erop dat eindelijk een audiofiele ‘massa-smartphone’ in de vorm van de LG V20 het levenslicht gaat zien. De 32-bits Quad DAC is in ieder geval veelbelovend.

De geruchten zijn volgens diverse nieuwssites inmiddels bevestigd door LG zelf: de op springen staande smartphone V20 wordt voorzien van een 32-bits Quad DAC. Of we daarmee meteen het predicaat audiofiel aan het toestel kunnen toekennen is natuurlijk afwachten: eerst horen, dan geloven. In ieder geval is het gebruik van vier DAC’s in iets als een mobiele telefoon echter bijzonder te noemen.

32-bit audio & Nougat

LG besteedde al eerder aandacht aan het verbeteren van de geluidskwaliteit van haar smartphones, zo werd de LG G2 vier jaar geleden voorzien van een 24-bits DAC. De stap naar 32 bits lijkt voor dit bedrijf dan ook geen onlogische. Wel geldt dat er vooralsnog maar één Android-app 32-bits muziekbestanden afspeelt: Neutron Music Player. Maar dat lijkt ons geen onoverkomelijk probleem. Een andere bijzonderheid is dat de LG V20 ‘s werelds eerste mobiel is die uitgeleverd wordt met Android Nougat, ofwel versie 7.0. Bedenk daarbij dat op de meeste smartphones versie 6 nog niet eens geïmplementeerd is.