10.6 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Platenstrijkbout van Audio Fidelity Improvement

Platenstrijkbout van Audio Fidelity Improvement

3
Platenstrijkbout van Audio Fidelity Improvement

Soms kom je in het high-end wereldje toch wel bijzondere apparaten tegen; neem nu de platenstrijkbout van Audio Fidelity Improvement. Maak uw vinyl weer plat.

De kans is aanwezig dat een wat oudere LP of single niet meer helemaal perfect vlak is. Of dat voor de meeste platenspelers een heel groot probleem is wagen we te betwijfelen, al moet het natuurlijk ook geen Zevenheuvelenweg zijn. Mocht u toch over een wel erg gegolfd of gebogen en onvervangbaar stukje vinyl beschikken, dan is er de ‘flat’ van Audio Fidelity Improvement.

Verhitten en persen

U legt een ‘golfplaat’ in de flat. Na inschakelen wordt de plaat (LP, Maxi, single) verhit tot een temperatuur van tussen de 54 en 60 graden Celsius. Dat opwarmen gebeurt heel langzaam, net als de afkoeling. Na afloop van de cyclus wordt u getrakteerd op een volledig vlakke plaat. Volgens de fabrikant levert zo’n gestreken exemplaar een verbeterde geluidskwaliteit op. De flat kost €2850 en is verkrijgbaar bij de wereldwijde distributeur in Duitsland.

3 REACTIES