12 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Hi-Fi Rega Planar 3 volledig vernieuwde klassieker

Rega Planar 3 volledig vernieuwde klassieker

0
Rega Planar 3 volledig vernieuwde klassieker

De geschiedenis van de Rega Planar 3 begint al in de jaren tachtig van de vorige eeuw, maar de nieuwste versie van deze platenspeler kijkt vooruit.

Een van de aardige aspecten aan de Planar 3 is de relatief prettige prijs: voor omgerekend zo’n €645 is hij van u. Overigens betreft het hier een Pond-naar-Euro-conversie; in de VS is een prijs van $995 gangbaar. Maar voor een bedrag ergens hiertussen moet de speler te vinden zijn lijkt ons. De draaitafel beschikt over een basis van gelamineerd (keuze uit zwart of wit) acryl. Rega heeft gekozen voor een nieuw ontworpen RB330 toonarm in een al even nieuw ontworpen lagerbehuizing. Voor de rest geld dat dankzij nieuwe ontwerp- en fabricagetechnieken eigenlijk een bijna geheel nieuwe platenspeler is ontstaan.

Glazen schijf

U plaatst uw vinyl op een stevige glazen schijf ziet er niet alleen schitterend uit, maar zorgt – als het goed is – door z’n gewicht ook voor een net weer wat stabielere loop. De snaaraangedreven Planar 3 heeft als basis een 24 Volt motor die elektronisch in het gareel wordt gehouden. Desgewenst kunt u er een losse module voor elektronische snelheidsaanpassing en (of) een geavanceerd anti-vibratiesysteem bij kopen. De motor beschikt over een afdekking met ingebouwde koeling.