14.2 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Personal Audio Hoofdtelefoonversterkers rHead van Arcam, een klasse-A hoofdtelefoonversterker

rHead van Arcam, een klasse-A hoofdtelefoonversterker

1
rHead van Arcam, een klasse-A hoofdtelefoonversterker

De nieuwe rHead van van Arcam is een volledig discreet opgebouwde klasse-A hoofdtelefoonversterker die bovendien ook nog eens betaalbaar is.

Een klasse-A versterker is niet het meest efficiënt als het om rendement gaat, maar heeft als groot voordeel dat er absoluut geen crossover-vervorming optreedt. Bij een hoofdtelefoonversterker van bescheiden vermogen is het rendement niet echt van belang en dus ligt de keuze juist hier voor Klasse-A voor de hand. Arcam heeft verder flink wat uit de kast getrokken om de rHead zo optimaal mogelijk te laten klinken.

Leuke prijs

In plaats van een traditionele volumeregelaar is gebruik gemaakt van een extreem lineaire weerstandsladder die verschillen in signaalsterkte tussen linker- en rechterkanaal volledig elimineert. Verder beschikt het apparaatje dat van een stevige aluminium behuizing is voorzien over RCA- en XLR-ingangen. Het frequentiebereik loopt van 10 Hz tot 20 kHz en het uitgangsvermogen is 2 Watt bij een 16 Ohm belasting (1,1 Watt bij 32 Ohm en 0,13 Watt bij 300 Ohm). Koptelefoons met een impedantie tussen 16 en 600 Ohm zijn aanstuurbaar. Daarbij kunt u kiezen uit exemplaren met een 3,5 of 6,35 mm plug; voor elke smaak staat een connector klaar. De prijs is prettig: (omgerekend) rond de €475.

1 REACTIE