Sonos biedt spraakherkenning via Amazon Alexa

0
Sonos krijgt spraakherkenning via Amzon's Alexa

Binnen niet al te lange tijd kunnen gebruikers van Sonos-apparatuur hun spullen bedienen via Amazon’s populaire spraakdienst Alexa. Zeg eens wat terug tegen een speaker!

Speakers staan er niet om bekend een luisterend oor te bieden; het zijn vooral producenten van geluid. De apparatuur van Sonos beschikt binnenkort over slim(mer) tweerichtingsverkeer aangaande spraakherkenning. De fabrikant legt uit: ‘Sonos-gebruikers met een apparaat dat wordt aangestuurd door Amazon’s populaire spraakdienst Alexa – zoals Amazon Echo of Echo Dot – kunnen deze voice-assistent binnenkort ook gebruiken om hun apparaten te bedienen. De integratiesoftware is gezamenlijk en vanaf scratch ontwikkeld. Met deze samenwerking helpt Sonos Amazon de API’s te vormen om met Alexa een complete geluidservaring in huis te creëren. Om te voorkomen dat gebruikers nieuwe commando’s of trefwoorden moeten leren, gebruikt de voice-assistent dezelfde bedieningsfuncties als Alexa voor Sonos. Door de software van Alexa en Sonos met elkaar te integreren, kun je nu gewoon je stem gebruiken om je favoriete tracks aan te zetten, te pauzeren, skippen, harder of zachter te zetten en nog veel meer. Je hoeft Alexa alleen maar te vragen om jouw muziek (van bijvoorbeeld Spotify of een andere muziekservice) af te spelen en klaar’.

Update

De nieuwe mogelijkheden aangaande spraak komen beschikbaar via een software-update. Deze zal te installeren zijn op alle nieuwe én eerder aangeschafte Sonus-modellen. Wel is het begrip ‘binnenkort’ ietwat rekbaar: de spraakherkenning komt in 2017 beschikbaar voor echt alle modellen. Verder heeft de multiroom-fabrikant ook integratie met Spotify Connect aangekondigd. Het betekent dat Sonos straks het enige ‘home sound system‘ is dat rechtstreeks vanuit de Spotify-app kan worden aangestuurd, zo laat de fabrikant weten. De ‘Spotify-update’ komt vanaf oktober dit jaar beschikbaar.