3beez Wax Box 4 Special Edition op springen

0
De 3beez Wax Box 4 Special Edition

De 3beez Wax Box 4 Special Edition (SE) is een combinatie van software en hardware om digitale audio zo schoon en goed mogelijk uit de pc te krijgen.

Allereerst is er de Wax music management software waarmee u muziek eenvoudig via de pc als beheersysteem ten gehore brengt. Dan is er de Wax Box 4 zelve met daarin onder meer 2 TB aan opslagruimte voor muziek én 2 TB voor back-updoeleinden. Het lijkt ons ietwat te vergelijken met een ultra-muzikale NAS, inclusief uitgangen voor digitale audio. Wat de Special Edition speciaal maakt is het meegeleverde insteekkaartje (althans: het past in een standaard pc-uitbreidingssleuf). Dit betreft het zogeheten 3beez BitScrubber Board.

Schoonmaker

Feitelijk is het Bitscrubber Board een digitale schoonmaker m/v met AES-3id (BNC) en S/PDIF (RCA) uitgangen. De Wax Box en BitScrubber zijn elk van een aparte lineaire voeding voorzien, die uiteraard netjes wordt meegeleverd. Dankzij transformatoren van Scientific Conversion aan de in- en uitgang wordt een volledige galvanische scheiding gerealiseerd. De hoge bitrates behorende bij HD-audio vormen geen enkel probleem voor het kaartje en natuurlijk de WaxBox zelf. De Special Edition kost in de ‘basisuitvoering’ met 2 x 2TB opslag $6000 dollar. Naar wens zijn configuraties met grotere schijven leverbaar.