19 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi 432 EVO Roon primeur op de X-FI in kamer 1

432 EVO Roon primeur op de X-FI in kamer 1

0
432 EVO Roon primeur op de X-FI in kamer 1

De Belgische fabrikant van muziekservers met live 432 Hz omzetting 432 EVO is een samenwerking aangegaan met Roon Labs. Op de X-FI wordt de eerste Roon compatible 432 Hz muziekserver getoond.

Het regent primeurtjes op de komende X-fi eind deze week. Zo presenteert 432 EVO de eerste Roon compatibele 432 Hz muziekserver. De fabrikant gaat in kamer 1 op de X-FI een interactieve Roon demonstratie verzorgen. Daarbij kunt u zelf de Roon Remote app uitproberen om zo de Roon interface te ontdekken. 432 EVO brengt hiervoor de nieuwe AEON mee, die speciaal is aangepast voor Roon. Zo heeft Roon op de AEON zijn eigen softwarematige jittertuning gekregen. Verder krijgt Roon gegarandeerde resources om een vlotte werking te garanderen. De nieuwe AEON levert daarnaast een zeer schoon USB signaal, via een apart low jitter clock board gevoed vanuit de Sbooster Best Of Two Worlds. Ook beschikt de AEON over het snelste passief gekoelde moederbord dat momenteel op de markt is. Prettige bijkomstigheid: Frederic Vanden Poel – ontwerper van de 432 EVO – zal gedurende de X-FI permanent beschikbaar zijn in kamer 1 voor al uw vragen.

Audiomaat

Audiomaat gaat in kamer 119 de 432 een ander EVO-product in de vorm van de ESSENCE demonstreren. Dit is een 432 Hz muziekserver met ingebouwde DAC. De ESSENCE is voorzien van een low jitter oven-controlled clock en beschikt over zowel een stereo cinch uitgang, als optische en coaxiale SPDIF. Reviewer Edouard Hendrix schrijft in een in oktober te verschijnen review: “De 432 EVO Essence bezorgt je een gelukzalig gevoel. Digitaal en toch zo natuurgetrouw, kom er maar eens achter.”. Of dat inderdaad zo is kunt u zelf nagaan kamer 119 op de X-fi.