20.9 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Hi-Fi Grimm Audio demonstreert nieuw referentiesysteem op X-fi

Grimm Audio demonstreert nieuw referentiesysteem op X-fi

1
Grimm Audio demonstreert nieuw referentiesysteem op X-fi

Grimm Audio zal op de X-Fi show haar nieuwe referentie weergavesysteem demonstreren: de LS1be, een digitaal gecontroleerde actieve luidspreker.

De LS1be brengt de veel geroemde kwaliteit van het LS1 systeem naar een nog hoger niveau. De eerste reacties op de High End show in Munchen waren unaniem: de LS1be “is a completely different animal”. En ook onze eigen Jaap Veenstra kreeg er klamme ogen van. De LS1be is voorzien van een nieuw ontwikkelde Beryllium tweeter voor minder vervorming en een groter frequentiebereik. De stereo subwoofers bevatten een uniek digitaal ‘motional feedback’ systeem. Met behulp van een bewegingssensor vermindert dat de vervorming in het laagbereik met maar liefst een factor 30. Het resultaat is een grote transparantie en totale controle, en tegelijk een open en vloeiend karakter.

Zelf beoordelen

Mocht u nog niet overtuigd zijn van de kwaliteiten van deze speaker, dan kunt u tijdens de komende X-fi zelf uw oordeel vellen. De mensen van Grimm Audio laten u graag horen wat ze als nieuwe referentie beschouwen. U kunt terecht voor een sessie in kamer 22 tijdens de X-Fi show in de Koningshof in Veldhoven op 24 en 25 september.