12.8 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Hi-Fi Latham Audio met primeurs op X-fi

Latham Audio met primeurs op X-fi

1
Latham Audio met primeurs op X-fi

Latham Audio geeft acte de présence op de X-fi en neemt meteen maar wat primeurtjes met zich mee. De moeite dus om even te gaan kijken lijkt ons.

Latham Audio presenteert dit jaar een NAIM AUDIO systeem met streaming, CD en vinyl  in combinatie met SX5i luidsprekers van NEAT Acoustics. De apparatuur is geplaatst in het X-REFERENCE rack van Quadraspire. De hoofdopstelling bestaat uit een NAIM AUDIO CDX2 cd-speler, een NAC-N272 streamer-voorversterker, een XPS-DR voeding en een NAP250 DR eindversterker. Daarnaast heeft het bedrijf 3 draaitafels opgesteld van Well Tempered Lab. Ook zijn er maar liefst vier primeurs te bekijken en beluisteren:

  • CLIC Design meubelen met volledige integratiemogelijkheden van Audio en Video apparatuur
  • NEAT IOTA ALPHA, Compacte Vloerstaande luidspreker
  • The Chord Company ChordMusic interconnect en luidsprekerkabel
  • NAIM AUDIO Mu-so QB EISA Award winnaar

Diverse demo’s

Gedurende de dag  worden er door Latham diverse productdemo’s verzorgd. Ook die zetten we gemakshalve even op een rijtje voor u.

Demo 1: NAC-N272 Upgrades. Demonstratie van de NAC-N272 streamer/voorversterker met verschillende upgrades. Zo kunt u het verschillen beluisteren na toevoeging van een XPS DR voeding. Of het verschil tussen de NAP250 en de nieuwe versie met de DR discrete regelaars. De demo sluit af met de toevoeging van de NAIM SuperLumina  interconnects en luidsprekerkabel.

Demo 2: The Chord Company Demo. Hier wordt de nieuwe lijn interconnects en luidsprekerkabels van The Chord Company geïntroduceerd, te beginnen met de nieuwe Clearway kabelreeks. Via diverse stappen wordt de top wat betreft kabeltechnologie bereikt met de nieuwe ChordMusic interconnect en luidsprekerkabel.

Demo 3: Well-Tempered- Lab en Dynavector (Vinyl). Tijdens deze demonstratie worden er drie modellen van Well Tempered Lab met elkaar vergeleken. Eerst is er de Simplex in MM configuratie gecombineerd met de TLC cartridge, DPS voeding en RIAA phono voorversterker. Gevolgd door de WTL Versalex met Dynavector DV XX2-MK2 element en als laatste de Amadeus GTA met Dynavector Te Kaitora Rua, beiden aangesloten op een NAIM SuperLine Phono voorversterker.

Alle demo’s duren ongeveer 20 minuten, aanmelden is niet nodig. Tijdens de demo’s is de deur gesloten. De ruimte is beperkt, dus op tijd aanwezig zijn is aanbevelenswaardig. Het tijdsschema ziet er als volgt uit:
11.00u Demo 1: NAC-272 Upgrades
12.00u Demo 2: The Chord Company Demo
13.00u Demo 3: WTL+Dynavector (Vinyl)
14.00u Demo 1: NAC-272 Upgrades
15.00u Demo 2: The Chord Company Demo
16.00u Demo 3: WTL+Dynavector (Vinyl)

Latham Audio is te vinden in kamer 7.

1 REACTIE