11.6 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Hi-Fi Oehlbach PureClock maakt USB-signalen schoon

Oehlbach PureClock maakt USB-signalen schoon

8
Oehlbach PureClock maakt USB-signalen schoon

Met de Oehlbach PureClock zorgt u volgens de fabrikant voor een schoon en stabiel kloksignaal, ofwel een jitter-eliminator voor pc, notebook en meer.

Het zal waarschijnlijk geen nieuws zijn dat de signalen uit de gemiddelde pc of laptop flink vervuild zijn met HF-ruis. Met name als u een zo zuiver mogelijk digitaal audiosignaal via USB naar een DAC wilt verzenden kan dat een probleem opleveren. Jitter ontstaan door een verstoorde klok kan tot hoorbare ellende leiden. Met de Oehlbach PureClock moet dat probleem tot het verleden behoren. Wat er nou precies in de PureClock verstopt zit heeft de fabrikant nog niet verraden, maar het betreft waarschijnlijk een passief filter bestaande uit spoelen en condensatoren.

Storingsvrij

Volgens de fabrikant levert het gebruik van de stick een aantal voordelen op. Ten eerste ‘een aanzienlijke reductie van afwijkingen in het kloksignaal’. ‘Eliminatie van storende signalen met hoge frequentie’ is een ander voordeel. Dit leidt onder meer tot ‘reductie van elektromagnetische storingen en signaalverlies dankzij hoogwaardige elektronische onderdelen’. En een ‘praktisch jitterloze gegevensoverdracht voor uiterst precieze audioconversie’. Mooi meegenomen is de prettige prijs: €50.

8 REACTIES

  1. Ik gebruik zelf een W4S reclocker om de jitter van een Chromecast Audio te elimineren. Dit is een SPdif reclocker. Hier zit echt een nauwkeurige klok in (femto seconde nauwkeurig). Dit is toch wat anders dan filters die storingen onderdrukken en voor galvaniche scheiding zorgen. Toslink is immers ook anders dan usb. Dankzij Alpha-Audio weet ik hoe jitter van een CCaudio klinkt en kon ik dit verbeteren. Overigens heeft iFi audio sinds kort ook een SPdif reclocker die stuk goedkoper is dan mijn W4S en gewoon in Nederland bij dealer te koop.

  2. De Pure Clock is een actief apparaatje vergelijkbaar met de iPurifier van iFi. Het opschonen van jitter gaat trouwens ook niet met een passief appraat zoals de Jitterbug. De Jitterbug filtert eigenlijk alleen, en dan nog maar met ca. 5 dB. Dat schiet natuurlijk niet op ondanks de magische eigenschappen die aan dat ding worden toegeschreven.