12 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Hi-Fi PS Audio presenteert New DirectStream Memory Player

PS Audio presenteert New DirectStream Memory Player

5
PS Audio presenteert New DirectStream Memory Player

PS Audio onthult op de Rocky Mountain Audio Fest – een soort X-fi maar dan in de bergen – zijn nieuwe DirectStream Memory Player, een bijzondere (SA)CD-speler.

Om te beginnen is de New DirectStream Memory Player van PS Audio een zogeheten transporttype. Het betekent dat er niet in een ingebouwde DAC is voorzien, deze moet extern gekoppeld worden. Dat biedt een aantal voordelen, want zo kunt u nu zelf een ultieme DAC kiezen. Een ander voordeel is dat de speler beschikt over een techniek die het bedrijf Digital Lens heeft genoemd. Dit is een FPGA die zo is geprogrammeerd dat afzonderlijke bits in een perfect getimede stream uitgevoerd worden. En dat totaal niet beïnvloed door elektronische of mechanische eigenschappen van het transportmechanisme.

DSD

Ook nieuw is dat de in SACD’s ingebakken DSD-stream eindelijk ‘bevrijd’ kan worden. Normaal gesproken is de DSD-data op zo’n hi-res schijfje namelijk versleuteld en kun je er niets buiten een speler mee. Doordat de DirectStream Memory Player de versleutelde data via I2S naar de DirectStream en DSJ DAC’s van PS Audio stuurt kan nu voor het eerst de originele stream door een externe DAC geconverteerd worden. Volgens de fabrikant levert dat een verbijsterend mooie geluidservaring op. Beschikt u nog over een flinke collectie normale CD’s, dan haalt deze speler ook het onderste uit de kan wat dit medium betreft. Vermindering van jitter en timingproblemen laat cd’s beter klinken dan ooit. Daarmee wordt het gat in geluidskwaliteit tussen cd- en hi-res-audio volgens de Amerikanen een stuk kleiner.

5 REACTIES