12.1 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Hi-Fi Sonos brengt software-update naar versie 6.4 uit

Sonos brengt software-update naar versie 6.4 uit

0
Sonos brengt software-update naar versie 6.4 uit

Voor Sonos-gebruikers is versie 6.4 van de bij deze apparatuur behorende software per direct beschikbaar, met enkele nieuwigheden aan boord.

Voor zover we kunnen nagaan is versie 6.4 nog niet de variant waarmee u uw Sonos-apparaten via Amazon-spraakherkenning aan kunt sturen. Wel zijn een aantal andere vernieuwingen doorgevoerd. Praktisch is de ‘optie’ om een nummer direct na aantikken af te laten spelen. In tegenstelling tot voorheen is tikken op Nu afspelen of Volgende afspelen niet meer nodig. Ook springt Sonos voortaan volautomatisch door naar het volgende nummer in een album. Ofwel: tik bijvoorbeeld track vier aan, waarna automatisch track vijf en de rest volgt.

Wachtrij

Ook de wachtrij is onder handen genomen. In plaats van direct op de titel van een nummer te tikken, tikt u nu op de knop met de drie puntjes rechts daarvan. Vervolgens verschijnen de opties Nu afspelen, Volgende afspelen, Naar einde wachtrij. Verder is een snellere toegang tot Alles afspelen en Willekeurig afspelen gerealiseerd en is het mogelijk om kamers (denk aan keuken, huiskamer en slaapkamer) te groeperen. Het zijn zomaar wat vernieuwingen die het gebruik van Sonos weer net wat makkelijker maken. Nu nog even wachten op die beloofde spraakherkenning!