15.2 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Hi-Fi Transparent Generation 5 kabels dichter bij ideaal dan ooit

Transparent Generation 5 kabels dichter bij ideaal dan ooit

1
Transparent Generation 5 kabels dichter bij ideaal dan ooit

Met de Generation 5-kabels denkt Transparent dichter bij de ideale kabel te zijn gekomen dan ooit tevoren. Alle kabels zijn per direct van deze technologie voorzien.

Mooi hoor, zo’n ideale kabel. Maar hoe ziet die er volgens Transparent zelf eigenlijk uit? ‘De filosofie van Transparent Cable is al uit de naam te halen. Namelijk een zo transparant mogelijke signaaloverdracht met zo min mogelijk invloed op de klank van het systeem. De gekozen materialen, het uitgekiende netwerk en de overgang van kabel naar connector zorgen samen voor een zo optimaal mogelijk werkende kabel. En optimaal is het ongehinderd en storingsvrij overbrengen van het muzieksignaal’, aldus de uitleg van de fabrikant.

Schoon en ongehinderd

Transparent meldt dat de nieuwe Generation 5-kabels ‘voor een schoon en ongehinderd signaaltransport zorgen’. Het levert volgens het bedrijf kabels op die een rijkdom aan detail overbrengen. Inclusief een fantastische laagweergave. Opvallend is dat er ook een netwerkkabel met Generation 5-techniek is uitgebracht. Over het nut daarvan hebben we dan weer onze twijfels, zo schrijft de fabrikant: ‘Massieve aders met uitzonderlijk grote diameter zorgen voor superieure data overdracht. Een uitgebalanceerde afscherming en op klank geoptimaliseerde kabelgeometrie houdt externe stoorsignalen buiten de deur’. De dikte van de ader zal er bij ethernet weinig toe doen, bijvoorbeeld. Maar de netwerkkabel zal wel altijd een discussiepunt blijven bij de ware audiofiel!

1 REACTIE

  1. Vroeger dacht ik wat maakt het nu uit wat voor apparatuur je hebt. Nu weet ik uit ervaring beter. Een High End versterker verwisselen met bijvoorbeeld QSC die vroeger werd gebruikt door muzikanten. Het vermogen is gelijk aant Ohms geen probleem, nu dat kun je wel doen wanneer je versterkers omwisselt met de LSB die bij deze optredens gebruikt wordt. Heb je echt top speakers en staan op de juiste plaats dan hoor je wel verschillen en die kunnen heel groot zijn. Ook de bekabeling is heel belangrijk. Heb je goeie oren en kunt het betalen….