15 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Hi-Fi Bel Canto brengt nieuwe geïntegreerde eindversterker uit

Bel Canto brengt nieuwe geïntegreerde eindversterker uit

4
Bel Canto brengt nieuwe geïntegreerde eindversterker uit

Bel Canto presenteert haar nieuwste geïntegreerde versterker onder de naam ACI 600. Of nauwkeuriger: De Black Integrated Amplifier ACI 600.

De toevoeging ‘Black’ is niet per definitie noodzakelijk, want de kleur is prominent aanwezig bij de ACI 600. Het is een versterker die volgens de fabrikant moeiteloos koppelt aan alle gangbare moderne apparatuur. Inwendig treft u de huiseigen Advanced Asynchronous Audio Processor aan, een onderdeel dat de afgelopen twee jaar in ontwikkeling is geweest. De A3P 64-bits processor stuurt deze asynchrone interfaces aan, maar ook het volledig naar eigen hand te zetten FIR-filter. Hiermee past u het impulsgedrag van het digitale filter aan. Ook zaken als een equalizer en basbeheer vallen onder bestuur van deze processor.

Weinig jitter

De ULN masterklok van de ACI 600 zorgt dat u van jitter weinig last zult hebben: deze blijft onder de 40 femtoseconden. Da’s dus heel weinig. Handig is dat het phonodeel van deze Bel Canto volledig programmeerbaar is en daarmee aan te passen aan zo ongeveer elk voorkomend MM of MC cartridge. Ook de lijnuitgang is programmeerbaar qua signaalsterkte. De ingebouwde DAC kan via USB overweg met invoer tot en met 24/192, of u gaat voor MQA. Verder is het apparaat Roon Ready en staat een scala aan ingangen tot uw beschikking. Denk aan AES, SPDIF en TOSLINK. Verder is voorzien in een UPnP/DLNA-renderen waardoor een veelzijdig geheel ontstaat. De prijs van deze geïntegreerde versterker is nog niet bekend.

4 REACTIES