19 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi dMuze muziekplatform druk aan het crowdfunden

dMuze muziekplatform druk aan het crowdfunden

0
dMuze muziekplatform druk aan het crowdfunden

Vijf muziekliefhebbers ontwikkelden dMuze, een muziekplatform gecombineerd met een muziektijdschrift. Via crowdfunding hopen ze het benodigde startkapitaal bijeen te brengen.

De heren achter de startup dMuze vonden in traditionele muziektijdschriften niet meer de achtergrondinformatie die zij als echte muziekliefhebbers zochten. Verder zijn streamingdiensten volgens hen vaak niet meer dan een middel om snel een leuke playlist samen te stellen. Prima voor de gemiddelde muziekluisteraar, maar niet voor de echte liefhebber die op zoek is. Op zoek naar de nieuwste muziekgenres, nieuwe ontwikkelingen en ontdekkingen in de muziekwereld en de muziektechnologie. Dat alles moet het nieuw ontwikkelde concept wel gaan bieden. Het vijftal is nu op zoek naar mensen die hen willen helpen hun droom te verwezenlijken, door aandeelhouder te worden.

Passie

Marnix Bosman, Erik van Doorne, Frank Imholz, David Walstra en Theo Wubbolts bundelden hun passie voor muziek en hun kennis van en ervaring in de muziekwereld. Zo ontstond dMuze. ‘Onze passie voor muziek gaat verder dan de Top 40’, zegt geluidstechnicus en webdeveloper Van Doorne. Hij vervolgt: ‘Wij willen graag verrast worden. Dat hebben we gerealiseerd met dMuze. Wij geloven dat we hiermee het hart van de echte muziekliefhebber sneller laten kloppen’. Het nieuw te lanceren muziekplatform is een verrassende combinatie van een gepersonaliseerd magazine, een gepersonaliseerde muziek streamingdienst. Daarnaast is er voorzien in een online radiostation en een online community. Om het platform gereed te maken voor een goede online lancering en om bijbehorende apps te ontwikkelen, is via Symbid (https://symbid.com) een crowdfundingscampagne gestart. Iedereen kan vanaf €20,- aandeelhouder worden van deze nieuwe ontwikkeling in medialand en de muziekindustrie. Meer informatie over de dMuze crowdfunding is hier te vinden.