15 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Hi-Fi Redcoon gaat sluiten om concurrentie tegen te gaan

Redcoon gaat sluiten om concurrentie tegen te gaan

0
Redcoon gaat sluiten om concurrentie tegen te gaan

De bekende webwinkel Redcoon – feitelijk een prijsvechter in elektronicaland – gaat sluiten in Nederland en een flink aantal andere landen.

Opvallend nieuws vandaag voor klanten van Redcoon. Zij kregen een mail met daarin de melding dat het bedrijf ‘binnenkort’ gaat sluiten. Een reden werd verder niet genoemd, wel dat de garantieafhandeling door Media Markt wordt overgenomen. En daar zit hem ook de clou van het verhaal: de online ‘elektronika-prijsvechter’ is onderdeel van hetzelfde concern als waar Media Markt ook toe behoort: de Duitse Media-Saturn Group. En ook Media Markt heeft een webwinkel. U raadt het al: Redcoon beconcurreerde feitelijk de collega’s van Media Markt met vaak scherpere prijzen. Niet iets dat openlijk gecommuniceerd wordt, maar wel de meest voor de hand liggende reden. Saturn verdween overigens al eerder uit het Nederlandse straatbeeld om plaats te maken voor één uniform Media Markt.

Logisch en jammer

Op zich is het vanuit het Media-Saturn Group-oogpunt bezien natuurlijk logisch om eigen bedrijven niet zelf te beconcurreren. Voor klanten is het een verlies, want Redcoon was tamelijk populair vanwege de vaak lagere prijzen in vergelijking tot de concurrentie. Anderzijds geldt natuurlijk dat webwinkels die niet tot het Media Markt-concern behoren zich ongetwijfeld in de handen zullen wrijven. Voor u als consument is er uiteindelijk keuze genoeg aan online-alternatieven. Verder geldt dat het zaak is om redcoon.nl goed in de gaten te houden, want het bedrijf heeft aangekondigd de voorraden te gaan uitverkopen.