10.6 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Sneller draadloos dan ooit met deze TP-Link AD-router

Sneller draadloos dan ooit met deze TP-Link AD-router

0
Sneller draadloos dan ooit met deze TP-Link AD-router

De snelheid van draadloze netwerken blijft oplopen, TP-Link introduceert ‘s werelds eerste AD-router. Wel vervelend als u net gewend bent aan AC, natuurlijk.

Op zich is een router niet iets dat voor de gemiddelde audioliefhebber hoog op de lijst met interessante apparatuur staat. Toch is de nieuwe Talon AD7200 router van T-Link de moeite om even een blik op te werpen. Het is de eerste router ter wereld die werkt met de AD-standaard voor wifi. Dankzij onder meer de toevoeging van een nieuwe 60 GHz band zijn overdrachtssnelheden tot 7,2 Gbps mogelijk. Acht antennes zorgen volgens de fabrikant voor een sterk wifi-signaal door het hele huis.

Ideaal voor multimedia

Een AD-router is natuurlijk ideaal voor het snel overdragen van grote hoeveelheden audiobestanden in high-end-formaat. Of voor het streamen van 4K-films. In dát opzicht kan deze router dus prima de centrale spil voor uw audiofiele (of multimediale) netwerk worden. Wel geldt dat ook uw computer, laptop, smartphone of welk ander apparaat dan ook eveneens over AD-mogelijkheden moet beschikken. In het geval van een pc of laptop is dat via een usb3-stick nog wel te realiseren, bij alle andere apparatuur niet. Maar dat is natuurlijk altijd het probleem van de ‘early adopters’.