19.5 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Hi-Fi Audio Research VT80 Foundation Series buizenversterker

Audio Research VT80 Foundation Series buizenversterker

1
Audio Research VT80 Foundation Series buizenversterker

De nieuwe VT80 van Audio Research is een buizenversterker uit de Foundation Series. Het uigangsvermogen per kanaal bedraagt 75 Watt.

De VT80 beschikt over een slimme feature in de vorm van auto-bias. Dit door Audio Research ontworpen systeem stelt zelfstandig de bias in van elke ingeprikte buis. De schakeling zorgt ook voor aanpassing in geval van veroudering of veranderingen in het vermogen. En dat allemaal in real-time. De truc werkt voor verschillende uitgangsbuizen, waaronder de 6550, KT88, KT90, KT120 en KT150. Een tweede handigheidje is zekering van iedere uitgangsbuis. Gaat er een keer iets gruwelijk mis in een buis, dan hoeft u slechts een eenvoudig bereikbare zekering te vervangen. En de buis natuurlijk, maar voor de rest zet de destructie zich niet voort in andere onderdelen.

Breedbandig

Het frequentiebereik van de VT80 loopt van 7 Hz tot 60 kHz en u kunt er zowel 4 als 8 Ohm luidsprekers mee aansturen. Verder zijn zowel gebalanceerde (via XLR) als ongebalanceerde ingangen aanwezig. En vinden we aan de achterkant ook nog een RS232-aansluiting, deze wordt waarschijnlijk ingezet voor systeemsettings en afstandsbediening. Omdat het oog ook wat wil oogt de versterker strak en modern. Maar tegelijkertijd ook retro. Desgewenst kunt u een kap op de versterker plaatsen of u laat het geheel open.

1 REACTIE

  1. 8000 dollar USA is niet goedkoop 75watt?!! en de vervorming die is enorm. Die specificaties moet je eigenlijk zien als de bijsluiter bij medicijnen die de bijwerkingen aangeven En waar dit medicijn voor dient?!! Een ongelooflijk mooi warm geluid waarvan de vervorming absoluut niet opvalt, een buizenversterker moet je horen, niet beoordelen op vermogen of vervorming. En 75 watt is echt genoeg.