19.5 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Streaming Audio Audioengine HD3 compacte speakers met Bluetooth aptX

Audioengine HD3 compacte speakers met Bluetooth aptX

1
Audioengine HD3 compacte speakers met Bluetooth aptX

Een setje compacte speakers voor gebruik in combinatie met de pc of mobiele apparatuur is precies wat de HD3 van Audioengine is.

Op een bureau is vaak niet heel veel ruimte om speakers te plaatsen, daarom blijft het vaak bij het wat blikkerige geluid uit een laptop. Of kiezen mensen voor een setje computerspeakers waarvan de geluidskwaliteit meestal ook niet fantastisch is. Het kan ook anders door te kiezen voor de HD3 van Audioengine. De ingebouwde 15 Watt RMS (per kanaal) klasse AB-versterker stuurt een tweewegsysteem aan. Het frequentiebereik van de speakers loopt van 65 Hz tot 22 kHz. Een ingebouwde koptelefoonversterker gebaseerd op een OPA2134 maakt het setje qua luisterflexibiliteit compleet. De ingebouwde USB-DAC is een AKM AK4396A. Met een geüpsampelde resolutie van 24 bits en een maximale samplefrequentie van slechts 48 kHz zeker niet de beste optie, helaas. Maar gelukkig kunt u dankzij twee RCA-lijningangen ook een losse DAC inzetten.

aptX

Die AK4396 is ook weer niet helemaal een overbodig onderdeel, want het wordt ook gebruikt voor draadloze aptX Bluetooth-verbindingen. En daar passen de specificaties dan weer mooi bij. Het lijkt qua specificaties en opbouw in ieder geval een flinke verbetering ten opzicht van de normale ‘computerspeakers’. De prijs voor een paartje HD3’s bedraagt $399 dollar, dus dat is best te overzien.

1 REACTIE