11.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Personal Audio Aumeo Audio maakt hoofdtelefoongeluid persoonlijk

Aumeo Audio maakt hoofdtelefoongeluid persoonlijk

0
Aumeo Audio maakt hoofdtelefoongeluid persoonlijk

De Aumeo Audio is een equalizer-achtig portable apparaat waarmee u het geluid van een hoofdtelefoon helemaal aan uw eigen gehoor aanpast.

Eigenlijk is het raar, want hoewel iedereen over een eigen gehoorcurve beschikt is geluidsaanpassing daar eigenlijk niet voor beschikbaar. De Aumeo Audio pretendeert echter precies dat te doen. Middels een app die 8 verschillende frequenties laat horen past u het geluid van een hoofdtelefoon helemaal aan op uw eigen gehoor. In theorie klinkt dat best interessant, de praktijk hebben we (nog) niet beleefd.

Analoog naar digitaal en weer terug

De uiteindelijke kwaliteit is natuurlijk erg afhankelijk van de intern gebruikte onderdelen. Zo zijn er in ieder geval een ADC en een DAC ingebouwd. Dit gezien het feit dat er alleen een analoge lijningang beschikbaar is (die ook werkt met koptelefoonuitgangen). Feitelijk een extra conversiestap, mooier was het natuurlijk geweest als ook een USB-koppeling mogelijk was. Kortom: het idee van een persoonlijke en geoptimaliseerde geluidscurve klinkt verdraaid interessant, maar we zijn benieuwd hoe dat in de praktijk gaat klinken. De Aumeo Audio kost €199 en verkrijgbaar via verschillende verkooppunten van de distributeur. Het portable apparaat werkt met een scala aan apparatuur, zolang er een lijn- of koptelefoonuitgang aanwezig is moet het werken.