11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Streaming Audio CocktailAudio brengt de veelzijdige X50 uit

CocktailAudio brengt de veelzijdige X50 uit

12
CocktailAudio brengt de veelzijdige X50 uit

De CocktailAudio X50 is niet alleen een netwerkspeler- en streamer, maar ook een muziekserver die bovendien eenvoudig cd’s kan rippen.

De X50 van CocktailAudio is ideaal voor muziekliefhebbers die zelf willen bepalen hoe de digitaal-naar-analoog-conversie tot stand komt. Dit apparaat bevat namelijk geen DAC, maar wel onder meer een I2S-aansluiting. De X50 is verder niet alleen een netwerkspeler/streamer, maar ook een muziekserver die de mogelijkheid biedt om twee harde schijven (2,5? of 3,5?, HDD of SSD) in te bouwen tot 6TB per stuk. Daarmee kan tot 12TB aan muziek worden opgeslagen. Maar in de praktijk is het zinvoller (want veiliger) om de HDD’s/SSD’s in RAID 1 te configureren, zodat de ene schijf een kopie is van de andere.

Rippen

De digitale uitgangen (met vaste en variabele output) ondersteunen via de coaxiale (RCA), optische (TosLink), AES/EBU (XLR) en I2S (HDMI of RJ45) datastromen tot 24bit/192kHz. Via de USB Audio Class 2.0 aansluiting wordt tot DSD256 ondersteund. Het al genoemde I2S wordt gezien als de kortste en ‘schoonste’ weg om een digitaal signaal te transporteren. Er komen steeds meer DAC’s die over een dergelijke aansluiting beschikken. Voor de veeleisende audiofielen die gebruik willen maken van een externe WordClock-generator is een Word Clock aansluiting aanwezig. Tot slot kunt u cd’s rechtstreeks vanaf de ingebouwde speler rippen, waarbij gekozen kan worden uit twee snelheden. De snelste ripsnelheid levert iets minder nauwkeurige resultaten op, maar is handig voor als u een keertje haast hebt. De X50 kost €1899 exclusief harddisks.

12 REACTIES

 1. als ik dit zo lees zie ik niet wat accurate rip doet met het geluid hoor:
  CD Ripper in Detail

  CD Ripper comes preconfigured with two advantageous Internet technologies:

  AccurateRip compares results with other peoples rips, a match is a 100% certainty it was without error, no other secure ripping method can get this close to verifying error free rips. Once a month AccurateRip will request to send your results to help populate the database.

 2. Mooi ding maar dit begrijp ik nu niet
  “Tot slot kunt u cd’s rechtstreeks vanaf de ingebouwde speler rippen, waarbij gekozen kan worden uit twee snelheden. De snelste ripsnelheid levert iets minder nauwkeurige resultaten op” Als ik nu rip met de 8x lezer van mijn laptop of met een externe 24x het geripte resultaat is toch identiek alleen gaat het sneller met de externe 24x

  • Niet ongebruikelijk is dat je bij het rippen een mode kunt instellen.
   Burst mode leest eenmalig
   Secure mode is meestal een kwestie van 2x lezen en het resultaat vergelijken en dus wat betrouwbaarder en duurt ietsje langer (2x)
   Ik ben echter in de manual van Cocktail audio daarover niks tegen gekomen.

   Op de website van Servi-q staat het volgende:

   “Het rippen van uw CD-collectie is met de X50 eenvoudiger dan ooit. U hebt de keuze: snel rippen kost ongeveer 1/3 van de speeltijd van de CD, maar betekent een lagere kwaliteit. Rippen met de hoogste afleeskwaliteit duurt 1,5 maal de speeltijd van de CD.”

   Ik hoop dat Servi-q dit gelul helemaal zelf heeft verzonnen (1,5 keer de speeltijd!!!!) en Ronald is daar vermoedelijk ingetuind.