10.8 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Hi-Fi DIMD PP10 klasse AB buizenversterker uit Letland

DIMD PP10 klasse AB buizenversterker uit Letland

0
DIMD PP10 klasse AB buizenversterker uit Letland

In de voormalige Oostbloklanden wordt nog veel ontworpen op basis van buizen, zo ook deze DIMD PP10 klasse AB-eindversterker.

De liefde voor audio is duidelijk aanwezig in de oostelijke regionen van Europa. En de liefde voor buizen aldaar is eveneens niet te missen. Neem bijvoorbeeld deze nieuwe PP10 eindversterker van het Letse DIMD. Het is een zogeheten push-pull ontwerp, waarbij een viertal EL84 buizen wordt aangestuurd door een paartje ECC83’s. De versterker beschikt over vier RCA-ingangen met een ingangsimpedantie van 100 kOhm. De ingangsgevoeligheid bedraagt 420 mV. De uitgangsimpedantie ligt op 2,8 Ohm.

Bescheiden feedback

Volgens de fabrikant zorgt een feedback van slechts 6 dB ervoor dat de eigenschappen van de versterker perfect kloppen. En dat levert een netjes uitgebalanceerde versterker op met een mooie frequentiekarakteristiek. Het frequentiebereik loopt van 20-20.000 Hz, en feitelijk wordt alles tussen de 10 en 40 kHz meegenomen. De versterker is ontworpen voor aansturing van 6 of 8 Ohm speakers en het maximale uitgangsvermogen bedraagt 2 x 10 Watt. Aan de PP10 hangt een prijskaartje van €3250.