11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Home Cinema - Custom Install DVD lijkt zieltogend het einde te naderen

DVD lijkt zieltogend het einde te naderen

1
DVD lijkt zieltogend het einde te naderen

De DVD – en mogelijk ook de Blu-ray – lijken langzaam aan relieken uit het verleden te worden. Streaming is de toekomst, zoals voor de hand ligt.

Marktonderzoeker GFK laat weten dat de markt voor Europese consumentengoederen vrij stabiel was in de eerste negen maanden van het afgelopen jaar. Onder meer het EK zorgde in Engeland en Ierland (en ongetwijfeld ook in andere deelnemende landen) voor een goede verkoop van grotere televisies. 4K lijkt daarbij door te breken. Tegelijkertijd is een verdere teloorgang van traditionele media als DVD’s te zien. Ook Blu-ray is geen mega-succes, maar de hoop daarvoor is nog niet helemaal verloren. Wellicht rekt het uitbrengen van grote namen op filmgebied in 4K het leven van dit medium nog een beetje.

Streaming

Net als bij video is ook op audiogebied streaming nog steeds aan een gestage opmars bezig. Verder zijn multiroom-speakers erg populair. Ook soundbars doen het goed. Niet heel vreemd, want zowel de soundbar als de multiroom-speaker zijn voor de gemiddelde consument een uitkomst. Ze nemen weinig ruimte in en zijn flexibel inzetbaar. Gelukkig is er ook goed nieuws voor vinylliefhebbers: de terugkeer van de platenspeler is dit jaar echt een feit geworden.

1 REACTIE

  1. de geschiedenis herhaalt zich, zie vinyl.
    Velen zullen en willen niet afhankelijk van internet gewoon hun films willen bekijken, zonder compressie en alle andere bijverschijnselen. sommige nemen hele collecties mee als ze op vakantie gaan en de plaatselijke itaiiaanse of spaanse of franse nagesynchroniseerde meuk niet willen bekijken.
    zomaar een voorbeeld.