ESS presenteert gloednieuwe DAC: de ES9028PRO

6
De Benchmark DAC 3 met een ES9028PRO van ESS als kloppend hart.

Zo’n zeven jaar lang was de ESS ES9018 DAC-chip niet van de troon te stoten, maar nu heeft de chipfabrikant de opvolger in de vorm van de ES9028PRO gepresenteerd.

De ES9028PRO beschikt zonder meer over indrukwekkende specificaties. Het betreft een 32-bits DAC met onder meer als nieuwtjes THD compensatie, verbeterde oversampling filters, verbeterde PLL en een verbeterd voedingscircuit. Om de DAC te kunnen beluisteren is het natuurlijk wel nodig dat er een apparaat bestaat waarin de ES9028PRO verwerkt zit. De Benchmark DAC3 beantwoord aan die wens. De fabrikant heeft een uitgebreide pagina rondom de features van de ES9028 PRO opgezet, inclusief meet- en luisterresultaten van de DAC3.

DAC3

De (dus al even nieuwe) DAC3 beschikt over een scala aan zaken die het tot een zeer aantrekkelijk apparaat maken. Zo worden native PCM en DSD conversie ondersteund. Verder is de DAC3 (net als zijn voorgangers) ontworpen om direct een eindversterker aan te sturen. Feitelijk is er dus een ingebouwde voorversterker in de DAC te vinden. Inclusief digitale en analoge volumeregeling, met een motoraangedreven volumeknop. Nieuw zijn zaken als actieve compenatie van de tweede en derde harmonischen, een lagere THD+N en een lagere rimpelspanning. Ook een verbeterde frequentierespons, snellere PLL-lock en sneller schakelen tussen ingangen mogen aan het lijstje met nieuwigheden worden toegevoegd. De DAC3 kost $2195. De net iets goedkopere ($1995) DAC3 L beschikt niet over een ingebouwde hoofdtelefoonversterker, net wat u wilt.

6 REACTIES