10.7 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi exaSound e32 DAC, een Canadees vlaggenschip

exaSound e32 DAC, een Canadees vlaggenschip

2
exaSound e32 DAC, een Canadees vlaggenschip

Het Canadese exaSound heeft de nieuwe e32 DAC uitgebracht, samen met de multikanaals e38 DAC. Interessant is de asynchrone USB-interface met foutcorrectie.

De e32 DAC is gebaseerd op de ESS ES9028PRO, ofwel een chip uit de Sabre Pro-serie. Via USB wordt een resolutie van 32 bit ondersteund bij een samplefrequentie van 384kHz/DxD. Verder kan de nieuwe DAC overweg met DSD tot en met DSD 256. De USB-ingang is asynchroon en beschikt over foutcorrectie. Een FemtoMaster quad-klok zorgt voor een nauwkeurige timing. Deze klok bestaat uit een masterklok met een nauwkeurigheid van 82 femtoseconde en drie extra klokken die voor de timing van de audiostream zorgen. Angst voor jitter lijkt u bij dit ontwerp dan ook niet te hoeven hebben.

Meerkanaals

De exaSound e38 is een meerkanaals DAC die eveneens is gebaseerd op de ES9028PRO. Beide DAC’s zijn intern volledig gebalanceerd opgebouwd. Een volledige galvanische scheiding houdt externe ruis binnen de perken. Via een ASIO-driver ontstaat een exacte bitnauwkeurige overdracht van audiogegevens. Deze driver is zowel voor Windows als OS X beschikbaar. Een ingebouwde hoofdtelefoonversterker maakt de apparaten compleet. De e32 kost $3499 (Amerikaanse) dollars en de e38 $3849.

 

2 REACTIES