10.5 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi Gryphon Diabolo 120 geïntegreerde dual mono-versterker

Gryphon Diabolo 120 geïntegreerde dual mono-versterker

0
Gryphon Diabolo 120 geïntegreerde dual mono-versterker

Het Deense Gryphon presenteert de nieuwe Diabolo 120, een geïntegreerde dubbele mono-versterker met optioneel een toe te voegen DAC.

Puristen zweren bij afzonderlijk opgebouwde versterkermodules voor het linker – en rechterkanaal. Precies dat heeft de Gryphon Diabolo 120 te bieden, waarbij 120 naar het vermogen van 120 Watt per kanaal verwijst. Intern vindt u twee versterkermodules die elk van een eigen aparte voedingscircuit zijn voorzien. Wel is gekozen voor één ringkerntrafo van 1200 VA. Deze transformator beschikt over afzonderlijke secundaire wikkelingen voor de genoemde voedingen. In 8 Ohm levert elke versterkermodule zoals gezegd maximaal 120 Watt aan vermogen af. Kiest u voor 4 Ohm speakers, dan stijgt dit tot 240 Watt per kanaal. De versterker kent geen negatieve feedback en is voorzien van een microprocessorgestuurde passieve volumeregeling.

Scheiding

Het display wordt via een aparte trafo gevoed om elk risico op storingen te vermijden. Alle bedieningsonderdelen op het voorpaneel zijn aanraakgevoelig. Mocht u het willen, dan kan de versterker direct bij aankoop of achteraf voorzien worden van de Gryphon DAC PCM/DSD-module. Deze beschikt over een viertal ingangen: USB, gebalanceerd AES/EBU, optisch TOSLINK en BNC. Via USB wordt PCM tot en met 32/384 ondersteund. Tevens is deze DAC DSD-capabel. In plaats van de DAC-module kunt u ook kiezen voor een MM/MC-voorversterkermodule.