11.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Streaming Audio In-akustik premium Wifi Audio Receiver

In-akustik premium Wifi Audio Receiver

4
In-akustik premium Wifi Audio Receiver

De handige en compacte Premium Wifi Audio Receiver van In-akustik geeft elke versterker draadloze audiomogelijkheden via onder meer DLNA.

Dit kleine kastje is feitelijk een streaming-ontvanger die overweg kan met onder meer DLNA, EZcast en Airplay. De maximaal haalbare kwaliteit is 24/96 wat best netjes is. Zeker als u de prijs in acht neemt van slechts €99. En we zijn er nog niet, want de Premium Wifi Audio Receiver is ook in staat om geluidsbestanden vanaf een aangesloten USB-stick of externe harddisk af te spelen.

Optisch en analoog

Het is dankzij de optische digitale uitgang mogelijk om de Wifi-ontvanger aan een externe DAC te koppelen. Of natuurlijk gewoon aan de digitale ingang van de gemiddelde hifi-set. Verder is een analoge lijnuitgang in de vorm van een 3,5mm jack beschikbaar. Hierop zijn bijvoorbeeld actieve luidsprekers aan te sluiten. Of het allemaal heel erg high-end is wagen we te betwijfelen. Maar het is wel een verschrikkelijk handig apparaatje om bij de hand te hebben. Bijvoorbeeld om op de slaapkamer van een deuntje muziek vanaf de NAS elders in huis te genieten. Een setje goede actieve speakers volstaat in dat geval.

4 REACTIES

  • Verrassend product.
   Je wordt doodgegooid met Bluetooth receivers maar headless DLNA/Airplay receivers zijn schaars.
   DLNA je de mogelijkheid biedt om lossless te streamen inclusief Hires en dat kan van Bluetooth niet gezegd worden.

   Veel apparatuur , Streamers, PCs , TVs, NAS, smartphone ondersteunen DLNA.
   Dat kan van Chrome Cast (nog) niet gezegd worden

   • GCCAudio streamt ook 24/96 en dat doe ik ook met de app BubbleUpnp maar ook muziek streamingdiensten zoals Deezer of Spotify zijn geen probleem. Naar Google Chromecast kunnen allerlei apparaten afspelen zoals android tablets maar ook iOS devices vanaf 7.0.
    Muliti room ook geen probleem.

    Dus welk voordeel heeft deze Inakoustik? De prijs is ruim 2x hoger dan GCCa. Is het geluid analoog/digitaal beter?

  • Ik ben tevreden met de Chromecast via HDMI audio converter via Toslnk op de Marantz M CR611 aangesloten en tevreden met het resultaat. Geef toe mijn Marantz DVD speler klinkt beter en met de voortschrijdende techniek kun je dit moeilijk vergelijken met de High End van tegenwoordig. Maar de Internet radio via Bluetooth is veel minder dan de Chromecast. En vervang deze set pas als ik de High End kan betalen.