10.5 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Streaming Audio Ixion multiroom media nu beschikbaar

Ixion multiroom media nu beschikbaar

2
Ixion multiroom media nu beschikbaar

Wie eens iets anders wil dan Sonos, Heos of wellicht Bluesound, kan nu naar diverse speciaalzaken lopen om eens te proeven van het Noorse Ixion. Het merk heeft namelijk nu twee modellen in het assortiment. En meer in het vooruitzicht.

We zijn eerder bij Ixion op bezoek geweest. Auteur Yung heeft in Oslo een blik geworpen op de fabriek – wiens roots liggen bij Tandberg – en heeft daar wat sleutelfiguren gesproken om de filosofie te achterhalen. En zoals het Scandinaviërs betaamt, zit het wel goed met degelijkheid en details.

PLC

Nu is Ixion niet de enige die gebruik maakt van een powerline verbinding voor data. Echter zien we het niet zo vaak. Dat zal ook komen doordat er wel wat haken en ogen aan zitten. Denk aan verschillende fasen. Dan werkt het niet meer. Maar goed… Ook daar heeft Ixion aan gedacht. Die gebruikt namelijk – volgens importeur DuneBlue – Homeplug AV2. Een nieuwere versie van homeplug die geen last heeft van verschillende fasen. Mocht het toch niet lukken: dan is er altijd nog een ethernet- en wifi-koppeling!

Ixion Maestro en Solo2

Goed… Welke modellen zijn er? Allereerst de Maestro. Dat is een compleet muzieksysteem: streamer, server, versterker, speaker in één oplossing. Uiteraard voorzien van de nodige streaming-diensten. U kunt het zien als het hart van het multiroom-systeem. Een super-server waaraan u weer meerdere zones kunt koppelen.
Daarnaast is er de Solo2. Dit zijn losse units die weer – via het netwerk – gekoppeld zijn aan de Maestro. U kunt tot 7 Solo2’s koppelen aan de Maestro.

Prijzen

De Maestro kost 1499 euro. De Solo2 gaat voor 399 euro over de toonbank.

2 REACTIES