15.5 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Personal Audio Metaxas Marquis voor- en hoofdversterker

Metaxas Marquis voor- en hoofdversterker

3
Metaxas Marquis voor- en hoofdversterker

Toegegeven: u ziet wellicht niet direct een voor- en hoofdtelefoonversterker in de Metaxas Marquis. Maar het kunstzinnig vormgegeven apparaat is er beslist een.

De ontwerpers van Metaxas denken net wat anders. Want waarom zou een elektronisch apparaat als een hoofdtelefoonversterker er uit moeten zien als een saai rechthoekig doosje? Nergens voor nodig inderdaad zoals uit deze Metaxas Marquis blijkt. Het in de vorm van een schedel gemodelleerde apparaat is in verschillende aluminium tinten leverbaar, of zelfs in geverfde varianten. Volgens de maker is de schedel een herinnering aan de vergankelijkheid van het leven. Het moet u eraan herinneren dat we maar kort op deze planeet rondlopen. En van iedere dag maar het beste moeten zien te maken. Bijvoorbeeld door te genieten van een stukje hi-res muziek via de Marquis.

Breedbandig

Behalve dat de Marquis een hoofdtelefoonversterker is, kan deze ook worden ingezet als voorversterker. Hiervoor is een stereo lijnuitgang via RCA beschikbaar. De voeding is in de voet van de versterker geplaatst en daarmee gescheiden van de rest van de elektronica. Dat voorkomt ongewenste invloeden en storingen volgens de fabrikant. Mocht u het willen, dan is er een passend oplaadbaar batterijpakket leverbaar. Hiermee is het apparaat tot zo’n vijf uur los van het stopcontact te gebruiken. Het frequentiebereik van de Marquis loopt van DC (0 Hz) tot 5 MHz. Alhier kunt u meer lezen over de bijzondere voor- annex hoofdtelefoonversterker. Tevens vindt u in de aldaar aangeboden PDF nog meer bijzondere ontwerpen van Metaxas.