13.8 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Hi-Fi Monitor Audio neemt branchegenoot Roksan over

Monitor Audio neemt branchegenoot Roksan over

4
Monitor Audio neemt branchegenoot Roksan over

Het Britse Monitor Audio neemt het al even Britse Roksan over. Volgens de kopers blijft de eigen identiteit van beide bedrijven daarbij gewaarborgd.

Met de overname van Roksan denkt Monitor audio een grote slag geslagen te hebben. Die bovendien volgens hen in het voordeel van de consument uit gaat pakken. Op zich geen vreemde gedachte natuurlijk, want beide bedrijven zijn spelers op hetzelfde speelveld. High-end audio is een liefde en passie die zonder meer gedeeld worden. Daar waar Monitor vooral speakers – al dan niet actief – levert, voegt Roksan daar behalve nog meer speakers ook andere apparatuur aan toe. Denk aan versterkers, cd-spelers, DAC’s en streamers. En daarmee ontstaat een uitermate interessant totaalpakket.

Gouden toekomst?

Volgens de kopers ‘was 2016 een fantastisch jaar voor Monitor Audio. De aankondiging van de aankoop is weer een signaal van de geboekte vooruitgang. Vooruit kijkend naar 2017 geldt dat beide bedrijven als afzonderlijke eenheden blijven bestaan. Maar dan onder één eigenaar. We zijn erg enthousiast over de mogelijkheden die deze aankoop biedt. We houden u op de hoogte van de voordelen die gaan komen’.

4 REACTIES

  1. Prima en geen onlogische ‘fusie’. Ik heb na een heel lange en uitgebreide speur- en luistertocht voor de Roksan Blak (versterker + CD) met MA Platinum II 200 gekozen en dit is een perfecte match. Hoop dat er nog een keer recensie hier volgt, ben benieuwd wat ‘de kenners’ er van vinden!