11.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Samsung HW-K950 soundbar met Dolby Atmos

Samsung HW-K950 soundbar met Dolby Atmos

2
Samsung HW-K950 soundbar met Dolby Atmos

Langzaam maar zeker verschijnen er meer soundbars met Dolby Atmos aan boord, zoals deze HW-K950 van Samsung. Reflectie is hierbij het toverwoord.

Het moge duidelijk zijn dat een soundbar heel wat trucs uit de kast moet trekken om surroundgeluid te produceren. In het geval van de HW-K950 worden daarvoor echter ‘trucloze’ draadloze achterspeakers ingezet, waardoor een fysisch correct rondom-geluid ontstaat. In de balk zelf zijn de centerspeaker en de twee frontspeakers verwerkt. Ook de hoogtekanalen vinden we in deze balk, omhoog uitstralend. Het ‘bovenkanaal’ ontstaat vervolgens door reflectie tegen het plafond. Een eveneens draadloze subwoofer completeert het geheel. Al met al dus een ‘echt’ surroundsysteem met voor alle kanalen al even echte speakers.

Afregelen via app

Het afregelen van deze Samsung soundbar moet u doen via een te downloaden app. Volledig automatisch instellen is er dus niet bij, maar gelukkig hoeft u de instellingen maar één keer onder handen te nemen. Bluetooth en Wifi maken de set ‘connectable’ zoals dat zo mooi heet. De HW-K950 kost €1299. Uiteraard kan een systeem als dit niet ‘high-end’ genoemd worden, maar is het zonder meer een enorme verbetering ten opzichte van de standaard tv-speakers. Of zelfs het geluid van een middelmatig hifi-setje.

2 REACTIES

  1. Korte versie: Zonde van het geld.
    Iets langere versie: Als je iets niet wil, dan zijn het wel reflecties. Hoofdpijngeluid. Dolby heeft nu juist zoveel werk verricht om een mooi natuurgetrouw 3D-geluid te maken, maar daar horen luidsprekers bij die een specifieke plaats in de ruimte nodig hebben om de 3D-weergave te kunnen weergeven. Punt.
    Reflecties zijn de oorzaak van ‘versmeerd’ geluid, looptijdverschillen, echo’s en dat soort ellende. In het begin lijkt het allemaal wel leuk, maar na een tijdje word je er doodmoe van.
    Lees eens de reviews over dit artikel, dan weet je genoeg.
    Reviews: http://www.samsung.com/us/televisions-home-theater/home-theater/sound-bars/hw-k950-za-hw-k950-za-reviews