15 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Personal Audio Genieten van stilte met de Teufel Mute BT

Genieten van stilte met de Teufel Mute BT

0
Genieten van stilte met de Teufel Mute BT

De gloednieuwe Teufel Mute BT draadloze hoofdtelefoon is voorzien van noise cancelling. Ofwel: zelfs in een lawaaiig vliegtuig hoort u (bijvoorbeeld) alleen muziek.

Noise cancelling ofwel lawaai-onderdrukking is hot. Niet heel vreemd, want er reizen nogal wat muziekliefhebbers met het openbaar vervoer. Meestal is daar een overdaad aan omgevingsgeluiden te horen, variërend van rijwind tot babbelende medepassagiers. Niet erg bevorderlijk voor het ongestoord genieten van uw favoriete reistracks. Noise Cancelling is een techniek waarbij het omgevingsgeluid via een slimme analyse uitgefilterd wordt en Teufel heeft zich met de Mute BT ook aan een draaloze koptelefoon met dit trucje aan boord gewaagd. Het resultaat is een Bluetooth 4.0-hoofdtelefoon met actieve lawaai-onderdrukking. Mooi meegenomen is dat aptX wordt ondersteund voor een prima geluidskwaliteit.

Lang op een lading

De ingebouwde (en verwisselbare!) accu is in opgeladen toestand goed voor 28 uur luisteren met noise cancelling ingeschakeld. Via knoppen op de linker oorschelp bedient u onder meer het volume, pauzeert u het afspelen of springt u naar een volgend nummer. Verder zorgt een ingebouwde microfoon voor handsfree-mogelijkheden. Via een meegeleverde kabel kunt u ook luisteren in geval van een lege accu. Of gewoon thuis, in de best haalbare geluidskwaliteit. De impedantie van de Mute BT bedraagt 48 Ohm en het frequentiebereik loopt van 20 tot 20.000 Hz.