17 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Hi-Fi Gloednieuwe Grimm Audio-producten op springen

Gloednieuwe Grimm Audio-producten op springen

0
Gloednieuwe Grimm Audio-producten op springen

Grimm Audio heeft een drietal nieuwe producten in het assortiment. Althans bijna, want de CC2, CC1 en UC1 staan op het punt van verschijnen.

De CC1 is een word clock-generator met een extreem lage jitter. Elk apparaat wordt grondig doorgemeten alvorens het de fabriek verlaat, wat een hoge mate van nauwkeurigheid garandeert. Deze ‘master clock’ is vooral bedoeld voor gebruik in studio’s. Via AES/EBU sync lopen alle gebruikte apparaten dan netjes synchroon. De CC2 is de vereenvoudigde versie met ‘alleen’ master clock-functionaliteit. Het prijskaartje is dusdanig verrassend (€740 ex BTW) dat ook thuisgebruik mogelijk is. Het is de bedoeling dat de CC2 nog voor de komende kerst leverbaar wordt.

UC1

De UC1 is een USB-interface met 10 in- en uitgangskanalen. Deze converter is bedoeld als centrale spil in een studio. De UC1 beschikt over onder meer analoge en LS1-uitgangen en een analoge en digitale loop. Verder is voorzien in een volgens de fabrikant ‘stellar’ hoofdtelefoonversterker. Waarschijnlijk niet direct een apparaat voor thuisgebruikers, maar wel interessant om zo eens te zien wat er in studio’s ingezet kan worden. De UC1 is al een flinke tijd in ontwikkeling en werd voor het eerst getoond in 2013. Grimm Audio heeft bekend gemaakt dat het apparaat vanaf voorjaar 2017 leverbaar moet zijn.