11.2 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Hi-Fi MAG-LEV draaitafel heeft Kickstarter-doel behaald

MAG-LEV draaitafel heeft Kickstarter-doel behaald

3
MAG-LEV draaitafel heeft Kickstarter-doel behaald

Het Sloveense MAG-LEV heeft genoeg geld via haar Kickstarter-project binnengehaald om met de productie van hun ‘zwevende’ draaitafel te beginnen.

De MAG-LEV Audio Turntable is ‘s werelds eerste draaitafel met een zwevend platenplatform. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van magnetisme. Zowel voor het omhoog duwen van het platform als de aandrijving. Het betekent dat er geen mechanische wrijving meer is – op de naald na, natuurlijk – en een zeer nauwkeurig toerental is te realiseren. Ook hoeft u niet bang te zijn voor op ten duur uitlubberende lagers of verouderde smeermiddelen. Bewegende delen treft u immers nauwelijks aan in deze bijzondere draaitafel.

Starten maar!

Inmiddels heeft MAG-LEV het benodigde geld via een Kickstarter-project binnengehaald, dus de draaitafel gaat er komen. De uiteindelijke prijzen beginnen bij $1390 dollar en variëren ietwat afhankelijk van de gekozen materialen. Voor vinylliefhebbers lijkt dit ons echter een heel interessant object. Al was het maar vanwege het – nagenoeg – wrijvingsloze en slijtvaste aspect van het geheel. In hoeverre het opgewekte magneetveld andere audio (of elektronische apparatuur in de bredere zin van het begrip) beïnvloed is daarbij wel even afwachten.