17.9 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Marantz lanceert Advanced Hi-Fi-combinatie

Marantz lanceert Advanced Hi-Fi-combinatie

1
Marantz lanceert Advanced Hi-Fi-combinatie

Marantz komt met een nieuwe set ‘reference’-apparatuur bestaande uit de SA-10 (sa)cd-speler met extraatjes en de PM-10 eindversterker.

Marantz lanceert vandaag zijn allernieuwste Advanced Hi-Fi-combinatie. De Premium 10-serie, waaronder de SA-10 (SA)CD-Speler annex DAC en de PM-10 versterker, staan volgens de fabrikant ‘voor de baanbrekende audiotechnologie van Marantz. Ze werden ontwikkeld om het best mogelijke geluid te bieden zowel van audio met hoge resolutie als van CD’s. De nieuwe combinatie is zo vooruitstrevend, zowel op het gebied van technologie als prestaties, dat het aan de top geplaatst kan worden en dat Marantz het simpelweg omschrijft als De Nieuwe Referentie’.

CD-speler

De SA-10 vervangt de SA-7, de vorige referentie CD-speler van Marantz. De SA-7 was een pure CD-speler. De SA-10 gaat een stapje verder. Het is niet alleen een uitstekende speler voor CD’s, SACD’s en hi-res muziek vanaf opslagmedia, maar tevens een DAC. Eigenlijk hebben we het hier niet over een DAC in traditionele zin. Of om met de woorden van Marantz te spreken: ‘Dankzij de hedendaagse digitale technologie is het mogelijk conventionele digitaal-analoog-convertoren te vervangen door meer geavanceerde toestellen. Dit maakt van de SA-10 de eerste USB/DAC-speler die eigenlijk niet over een DAC beschikt!’. Dat u het weet.

DAC zonder DAC

Marantz vervolgt: ‘Het geheim is Marantz’ Musical Mastering, een gloednieuwe aanpak voor een probleem dat bijna 35 jaar bestaat. Ofwel het beste uit de digitale muziek halen zonder extra handelingen te moeten uitvoeren na de conversie. Een two-stage process, MMM-Conversion en MMM-Stream, borduurt voort op de deskundigheid die teruggaat naar de eerste dagen van de CD / SACD’.

Versterker

Bij de SA-10 hoort natuurlijk een passende versterker. Daarvoor is de PM-10 uitgebracht. Volgens de fabrikant ‘de beste geïntegreerde versterker die Marantz ooit geproduceerd heeft. Onze vorige Reference versterker, de SC-7/MA-9, was een combinatie van een pre- en vermogensversterker. Maar het was ons doel een nog betere kwaliteit te leveren met een geïntegreerde versterker. Slechts nu liet de technologie het toe aan de ingenieurs van Marantz om dit te bereiken, met behoud van het zuivere all-analoge design. Plus een volledig gebalanceerd signaalpad en door gebruik te maken van een dual-monoconstructie met differentieelversterking die een grootse 2 x 400W oplevert’. Ook vinylliefhebbers komen aan hun trekken met het New Referencesysteem. De PM-10 beschikt over een discrete Phono-ingang voor zowel MM- als MC-elementen. U vindt onder meer alhier een mooi presentatiefilmpje. Of check de website van de fabrikant.

1 REACTIE

  1. High Roland, Marantz heeft de lat weer hoger gelegd en behoort weer bij het top klasse. Hoop dat de handleiding ook goed is. Die van de MCR 611 is zo slecht geschreven dat de service afdeling van Marantz mij niet goed had geadviseerd. Het probleem werd opgelost door Zes in Goes. Tevens wordt er niet vermeld in de handleiding, hoe deze gereset moet worden maar dat had ik al een keer uitgelegd. Het is zonde als deze droombak geheimen heeft die niet vermeld worden.