11.5 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Hi-Fi Nieuwe ME1-K speaker plus standaard van TAD

Nieuwe ME1-K speaker plus standaard van TAD

1
Nieuwe ME1-K speaker plus standaard van TAD

TAD ofwel Technical Audio Devices Laboratories presenteert de nieuwe ME1-K speaker plus bijbehorende standaard, de ST3-K

TAD houdt het design van de Evolution-series duidelijk in het achterhoofd bij de nieuwe ME1-K. U treft er een 16 cm woofer in aan, plus een tweeter en een 9 cm middentoner. Dit laatste exemplaar is een zogeheten CST-type, wat weer staat voor Coherent Source Transducer. Het idee is dat deze techniek volgens de fabrikant bijdraagt aan ‘onderdompeling’  in de muziek en een geluidsbeeld dat staat als een huis. De behuizing van de compacte speaker is gemaakt van onder meer berkenhout multiplex. Aan de zijkanten zijn twee stalen platen gemonteerd.

Ruimbandig

Het frequentiebereik van de ME1-K loopt van 35 Hz to 60 kHz. De crossover-frequenties in dit driewegsysteem liggen op 420 Hz en 2,5 kHz. De gevoeligheid bedraagt 85 dB en de nominale impedantie is 4 Ohm. Een paartje kost $12.495

1 REACTIE