22.5 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Personal Audio Tip voor de dure decembermaand: Lease een Hoofdtelefoon!

Tip voor de dure decembermaand: Lease een Hoofdtelefoon!

1
Tip voor de dure decembermaand: Lease een Hoofdtelefoon!

Wij van Alpha-Audio wensen u een mooi kerstfeest toe! En hopelijk zit er voor velen van u een mooie muziek onder de kerstboom, of iets waarmee u van muziek kunt genieten, zoals een hoofdtelefoon.

Goede audio wordt duur betaald; deze variant op een oud gezegde moet het Nederlandse bedrijf Gerrard Street hebben geïnspireerd om een nieuwe dienst op de markt te brengen. Voor € 7,50 per maand least u een hoofdtelefoon die volgens Gerrard Street een ‘straatwaarde’ heeft van 300 euro. U kunt het contract per maand opzeggen; als u voor een jaar intekent krijgt u een korting,

Het bijzondere van dit concept is dat u voor het gebruik betaalt. De hoofdtelefoon blijft eigendom van Gerrard Street. Bij schade wordt de hoofdtelefoon gerepareerd. De onderdelen zijn alle makkelijk vervangbaar omdat de hoofdtelefoon modulair is opgebouwd. Bij upgrades ontvangt u de daarvoor benodigde onderdelen. Als we naar de specificaties kijken zit het wel goed met deze lease-hoofdtelefoon; er zit een 40 mm/32 Ohm Mylar-driver in, die we ook terugzien in de Focal Spirit One S of de Meze Classics Gold. De driver alleen zegt natuurlijk niet alles, maar het geeft een indicatie van de kwaliteit.

The Bird

The Bird

Momenteel is er één model beschikbaar bij Gerrard Street, de Bird. Die ziet er stoer en degelijk uit, met afneembare kabels die via een mini-XLR verbinding aan de oorschelpen zijn bevestigd. Er komt een draadloos type aan, de Boss. Deze biedt ook actieve noise cancelling. We hebben de geluidskwaliteit nog niet kunnen testen, maar het idee om kwalitatief hoogwaardige audio voor een maandelijks bedrag als dienst aan te bieden is creatief en aantrekkelijk.

Tegenlicht

Voor wie er meer van wil weten; kijk deze Tegenlicht-aflevering met Thomas Rau over het Einde van bezit. “Producten worden zo ontworpen dat ze gepland snel verouderen, terwijl het einde van de aanwezige grondstoffen met een razende vaart in zicht komt en onze afvalbergen groeien. Maar stel dat we geen lampen meer kopen maar licht. Dan zal degene die ons het licht verkoopt ervoor zorgen dat de lamp niet een bewust verkorte levensduur heeft maar dat hij langer meegaat. De vraag is hoe we kunnen stoppen met het produceren en kopen van nieuwe spullen die nog nét niet kapot zijn en hoe we onze huidige economie-van-meer transformeren naar een economie-van-beter. “ Laten we hopen dat het ook helpt de kwaliteit van het genieten van mooie muziek te verbeteren terwijl u niet teveel betaalt. Een aardige kerstgedachte, nietwaar?

1 REACTIE