12.1 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Hi-Fi Black Cat Indigo Silverware high-end kabel

Black Cat Indigo Silverware high-end kabel

12
Black Cat Indigo Silverware high-end kabel

Kabels blijven de gemoederen bezighouden onder audioliefhebbers, en de nieuwe Black Cat Indigo Silverware zal dat effect alleen maar versterken.

Het maken van de Indigo Silverware kabels heeft ontwerper Chris Sommovigo heel wat hoofdbrekens gekost. Onder meer aangepaste gereedschappen bleken noodzakelijk en een kabeltje maken kost veel tijd. Het mag dan ook geen verrassing heten dat de snoertjes niet heel goedkoop zijn. Omgerekend kosten ze voor een paar van 1 meter €6501,24. Wilt u langere kabels, dan kan dat. Maar bedenk wel dat iedere halve meter meer u telkens €2031,64 kost. Dat gaat dus snel in de papieren lopen.

Aan zee gemaakt

De kabels – waarover verder nog weinig harde cijfers te vinden zijn – moeten volgens de maker fantastisch klinken. Hij zet ze in elkaar in zijn werkplaats aan zee. Waarbij natuurlijk direct idyllische plaatjes in gedachten verschijnen met traditionele Japanse huizen, tuinen, zen en meer. De RCA-pluggen aan de uiteinden van de kabel zijn uniek en alleen gebruikt voor de Indigo Silverware. Bovendien ogen ze ook mooi en met die gegevens zal u het vooralsnog moeten doen. U vindt informatie op de Facebook-pagina van het bedrijf én op de – tijdens het schrijven van dit bericht – nog vrijwel maagdelijk lege productpagina.

12 REACTIES

 1. Er valt veel te zeggen over kabels maar velen onderschatten het uiterst complexe en delicaat signaal wat door bijv. een ‘interlink’ moet reizen waarbij het onderweg wordt blootgesteld aan wisselende capaciteiten, inducties en elektromagnetische instraling. De kabels waar het signaal het meest ongeschonden uitkomt zijn (helaas) ook meestal de kostbaarste . Het is dan ook logisch om een hoge kwaliteit kabel te gebruiken als de audiocomponenten ook van hoge kwaliteit zijn. Het is helaas een tijdrovende zaak om in het woud aan kabels die op de markt zijn de juiste keuze te maken. Vaak moeten de kabels eerst ingespeeld worden om een ‘eerlijke’ vergelijking te kunnen maken. Als je er wat tijd voor uittrekt dan is het een boeiend tijdverdrijf waar niet zelden onvermoede kwaliteiten van voorgaande audiocomponenten aan het licht komen. Bij een top installatie zijn verschillen in gaafheid, neutraliteit en vooral breedte, diepte en hoogte van de weergegeven muziek goed waarneembaar.

  • MQA staat compleet los van kabels, versterkers of wat dan ook. MQA is een manier van encoderen. In de file staan bepaalde correcties. De afspelende kant – high-end of niet – heeft ook firmware met bepaalde correcties voor die specifieke dac. Je hebt dus heel goede MQA-compatible dacs en heel slechte. Want er kan nog steeds heel veel fout gaan vóór de dac én ná de dac….

  • Inderdaad. Maar ook heel prijsvriendelijke kabels maken in een bescheiden set een verschil. Dat is soms leuk en soms ook frustrerend. Aan het sparen voor een nieuwe versterker en dan wordt het misschien weer kabeltjes aanpassen tot het goed zit. Maar goed dat is net waar het allemaal om gaat natuurlijk. Een beetje zoeken, tweaken, indraaien tot het goed zit. Zo blijft een mens bezig en doet hij geen andere domme dingen.

 2. Tsja…Dat kabels een invloed hebben op de geluidsweergave is binnen audio kringen al tientallen jaren bekend en erkend.. Ik zou pas echt verrast zijn als er eens een 100% audiofiel concept op de markt komt wat minimalistisch is en bijna geen kabels gebruikt en daardoor ook beter klinkt dan met die hele kostbare wirwar aan edelmetaal.

  • “Dat kabels een invloed hebben op de geluidsweergave is binnen audio kringen al tientallen jaren bekend en erkend”

   Dat lijkt mij pertinent onwaar.
   Als er 1 onderwerp is wat zeer omstreden is, dan is het kabels.
   De audiofielen die er heilig in geloven en de rest lacht ze vierkant uit.
   Bij mijn weten bestaat er ook geen blinddoek test waarin ooit een hoorbaar verschil is vastgesteld.
   Al die veronderstelde verschillen zijn voornamelijk een kwestie van luisteren met de ogen.

   • Hier ben ik het dan weer ontzettend mee oneens. Ik durf zo een blinde test te doen met analoge interlinks, power-cables, spdif en optisch. USB en ethernet ga ik niet aan beginnen; dat wisselt veel te veel. Ik heb die uitdaging ook ooit aangenomen. De mensen met wie ik het zou doen, hebben een dag van tevoren afgezegd…

    Dat het een omstreden onderwerp is, klopt. Maar meer en meer liefhebbers raken overtuigd. Ook fabrikanten die ik spreek. En dat zijn geen fabrikanten van kabels…

 3. Je bedoeld te zeggen dat de muziek anders klinkt na het wisselen van je kabels. Na een inspeelperiode van een paar weken kan je dit goed beoordelen. Zaken als neutraliteit, transparantheid en meer ruimte in breedte diepte en hoogte zijn, afhankelijk van de beperkingen van de aangesloten audioapparaten, minder of meer waarneembaar. Het is overigens bekend dat kabels met verzilverde geleiders vaak het hoog een extra accent kunnen geven. Of dit ook onderdeel uitmaakt van het originele signaal is natuurlijk de vraag.

 4. Ik denk niet dat het de bedoeling is dat kabels ‘klinken” maar het signaal in al zijn complexiteit van uitgang naar ingang transporteren zonder het signaal wordt aangetast. Het begint al met de connectoren die onder alle omstandigheden een perfecte verbinding moeten maken. Kabels zijn een compromis en hebben altijd een filterwerking. Deze kabel is blijkbaar zo ‘getuned’ dat het meeste van het oorspronkelijke signaal overblijft.