Fulla 2 van Schiit, een betaalbare DAC

1
De Fulla 2 van Schiit

De gloednieuwe Fulla 2 van Schiit is een verrassend prettig geprijsde DAC met een hoofdtelefoonversterker annex voorversterker aan boord.

We geven toe dat iets als Fulla Schiit om de een of andere manier toch niet echt lekker klinkt. Desondanks maakt dit merk alleraardigste apparatuur. De nieuwste creatie is de Fulla 2, een DAC met ingebouwde hoofdtelefoonversterker. De Fulla 2 is ook als voorversterker en natuurlijk als DAC inzetbaar. U koppelt uw pc of mobiele apparaat via USB aan de DAC. Hierbij is ook gedacht aan een praktische kant, want de fabrikant heeft aan een tweede USB-aansluiting gedacht. Die is echter puur en alleen voor voeding bedoeld zodat u bij gebruik van USB-apparatuur niet ineens een voedingsconnector te kort komt.

AKM

Het hart van de DAC wordt gevormd door de AKM AK4490 D/A-converter. Een kwaliteit tot 24/96 wordt ondersteund. De hoofdtelefoonversterker kan overweg met impedanties van 16 Ohm tot en met 300 Ohm. Een stevige aluminium behuizing maakt het helemaal af. Blijft over de hamvraag, ofwel: wat kost dat nou? Zoals beloofd valt dat bij deze DAC reuze mee, er hangt een prijskaartje aan van slechts $99. Een ideale manier dus om bijvoorbeeld het geluid van uw pc of laptop flink op te peppen en te gaan genieten van highres audio.

1 REACTIE