14.7 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Hi-Fi iFi brengt nieuwe iTube2 voorversterker uit

iFi brengt nieuwe iTube2 voorversterker uit

1
iFi brengt nieuwe iTube2 voorversterker uit

De nieuwe en compacte micro iTube2 van iFi is een multifunctioneel apparaat. Behalve als voorversterker is het bijvoorbeeld ook inzetbaar als buffer.

Bent u op zoek naar een relatief eenvoudige manier om de ‘warme buizenklanken’ aan uw hifi-installatie toe te voegen, dan kan dat dankzij de micro iTube2 vrij makkelijk. Volgens de fabrikant is dat slechts een kwestie van twee van deze apparaten achter elkaar koppelen voor een eindversterker. Een iTube2 alleen zal echter voor de meeste mensen volstaan. In dat geval krijgt u de beschikking over een voorversterker, buffer en impedantie-aanpassing in één. U kunt kiezen uit drie settings die elk hun eigen klankkleur opleveren: single ended Triode versterker, push-pull-versterker of klassieke buizenversterking. Kwestie van uitproberen wat voor u het ‘lekkerst’ klinkt. Ook iFi zelf geeft aan dat het inderdaad een kwestie van uitproberen is.

Meer ruimte

Dankzij een ‘3D Holographic matrix’ creëert u meer ruimte in het geluidsbeeld, zo belooft de fabrikant. Allereerst wordt de ‘ruimtelijke vervorming’ door het systeem gecorrigeerd. Verder wordt het geluidsbeeld zo’n dertig graden uit elkaar getrokken, wat handig kan zijn voor dicht bij elkaar geplaatste speakers. In de standaard-instelling wordt de originele ‘breedte’ van de opname gereproduceerd. Gelukkig kan de optie ook gewoon uitgeschakeld worden, want niet iedereen houdt wellicht van dit soort gesleutel aan het geluid. De iTube2 kost €450