11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Inbraak bij AVM in Duitsland, let op verdachte aanbiedingen

Inbraak bij AVM in Duitsland, let op verdachte aanbiedingen

0
Inbraak bij AVM in Duitsland, let op verdachte aanbiedingen

Het Duitse AVM is slachtoffer geworden van een grote inbraak. Een groot aantal voor verzending klaar staande apparatuur werd ontvreemd.

Als u momenteel op een van de marktplaatsen van deze wereld aanbiedingen tegenkomt van AVM-apparatuur dan is het even opletten. Zeker als de aanbieding té mooi klinkt om waar te zijn. De Duitse fabrikant is namelijk slachtoffer geworden van een grootschalige inbraak. Hierbij is een grote hoeveelheid apparatuur ontvreemd die klaarstond voor verzending. Het bedrijf waarschuwt echter dat alle serienummers bekend zijn en de spullen daardoor makkelijk te traceren zijn. Logisch, want veel van de hifi-apparatuur is voorzien van een netwerkaansluiting. Zodra een dergelijk apparaat wordt gekoppeld aan internet identificeert het zichzelf. De vraag is trouwens sowieso of u heel veel plezier gaat beleven aan zo’n gestolen apparaat. De fabrikant laat namelijk weten dat de benodigde firmware op nog lang niet alle ontvreemde waar was geïnstalleerd.

Niet-Europese markt

Veel van de ontvreemde zaken waren niet bedoeld voor de Europese markt en veelal gaat het om speciaal aangepaste versies. Het betreft apparatuur uit de OVATION en AVM30-serie. Denkt u dat u een gestolen apparaat hebt aangeschaft, waarschuw dan AVM en (of) de politie.