13.9 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Hi-Fi MartinLogan introduceert Outdoor Living speakers

MartinLogan introduceert Outdoor Living speakers

0
MartinLogan introduceert Outdoor Living speakers

Mocht u toevallig over een riante tuin en vergevingsgezinde buren beschikken, dan komen deze buitenspeakers van MartinLogan wellicht van pas.

Geluid voor in de tuin is meestal slechts een ‘aardigheidje’ voor een feestje. Zit u echter meer regelmatig buiten én wilt u daar genieten van muziek dan zijn buitenspeakers noodzakelijk. De MartinLogan Outdoor Living speakers ogen net even wat beter dan de goedkope buitenspeakertjes die regelmatig in de aanbiedingenfolders opduiken. Zo zijn er bijvoorbeeld twee echte subwoofers in de serie te vinden. Dankzij een slimme constructie graaft u die grotendeels in, slechts een soort van paddenstoel steekt boven de grond. U kunt kiezen uit de Dynamo Outdoor Sub 40 of de grotere Dynamo Outdoor Sub 60. De eerste reproduceert lage frequenties vanaf 30 Hz, de laatstgenoemde vanaf 26 Hz. Dan zijn er nog de Outdoor Sat 40 en Outdoor Sat 60. Beiden beschikken over een lagetonendriver en een tweeter. Voor de satellieten kunt u qua installatie kiezen uit pennen die u in de grond drukt, een constructie met een ingegraven drager of een beugel voor montage aan een boom, hek of ander uitsteeksel.

70 of 100 Volt

U hebt voor deze outdoor speakers overigens wel een speciale PA (Public Address)-versterker nodig met een ‘uitgang’ van 70 of 100 Volt. Dat is niet voor niets, want kabellengten en bijbehorende verliezen naar speakers in de tuin zouden al snel te lang worden bij gebruik van een traditionele versterker. Uw high-end versterker is dus niet inzetbaar, maar daar zijn dit soort toepassingen natuurlijk ook niet voor bedoeld. De prijzen van de speakers zijn als volgt:

  • Outdoor Sat 40 $299.95 per stuk
  • Outdoor Sat 60 $549.95 per stuk
  • Dynamo Outdoor Sub 100 $1,699.95 per stuk
  • Dynamo Outdoor Sub 120 $2,399.95 per stuk
  • Outdoor Living 4.1 Systeem $2,899.95/4.1 (bestaande uit 4x Sat 40, 4x prikkers voor in de grond en 1x Sub)