19.5 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Hi-Fi Next Sound presenteert LX Tube phono-voorversterker

Next Sound presenteert LX Tube phono-voorversterker

0
Next Sound presenteert LX Tube phono-voorversterker

Het Russische Next Sound heeft een nieuwe phono-voorversterker op basis van buizen uitgebracht. Bijzonder is het ontbreken van weerstanden en condensatoren in het RIAA-correctiefilter.

Dat buizenversterkers vanuit het oosten in een – letterlijk en figuurlijk – warme belangstelling staan mag geen nieuws heten. Dat er een nieuwe op buizen gebaseerde phono-voorversterker uit Rusland komt is dan ook niet héél verwonderlijk. Wel bijzonder is dat het RIAA-correctiefilter van deze Next Sound LX Tube voorversterker geen weerstanden en condensatoren bevat. De fabrikant heeft daarvoor gekozen om volgens eigen zeggen de negatieve effecten van deze componenten te elimineren. Een duidelijk hoorbare verbetering op het vlak van vervorming moet het resultaat zijn. In plaats van inzet van de genoemde onderdelen is nu gekozen voor een slimme inductieve belasting van de buizen. Een speciale transformator handelt bas- en middentonencorrectie af, terwijl een spoel het HF-deel voor z’n rekening neemt.

Voeding in stijl

De voeding van deze buizen phono-voorversterker is eveneens in stijl – dus met buizen – opgebouwd. De basisversie van de LX Tube maakt gebruik van EL84 uitgangsbuizen in combinatie met E188CC drivers. Mocht u het echter willen, dan zijn andere buizen op aanvraag mogelijk. Het frequentiebereik van de phono-voorversterker loopt van 20 Hz tot 20 kHz. De prijs van het geheel is (nog) onbekend. Mocht u overigens meer willen weten over het apparaat, dan kunt u hier terecht. Laat u niet afschrikken door de Russische taal, links bovenaan de pagina kunt u via Google Translate de pagina om laten zetten in Engels of Duits. Het resultaat is niet perfect, maar zeer bruikbaar.