11.1 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Hi-Fi Prachtig boek voor liefhebbers van de Revox taperecorders

Prachtig boek voor liefhebbers van de Revox taperecorders

0
Prachtig boek voor liefhebbers van de Revox taperecorders

Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de Revox A77 is een mooi boek verschenen met daarin álles over de bekende taperecorders van dit merk.

Muziekliefhebbers, professionals en hobbyisten bij bijvoorbeeld een lokale omroep zijn in de decennia voorafgaand aan het jaar 2000 ongetwijfeld in aanraking gekomen met Revox. Behalve dat er heel wat beroemde albums op deze ‘reel-to-reel’-recorders zijn opgenomen hebben ze ook – vaak tweedehands – hun weg naar thuisgebruikers gevonden. In het boek Revox Reel to Reel Tape Recorders 1949 – 1993 ziet u alle modellen inclusief de A77 langskomen.

On demand

Hebt u nog nostalgische gevoelens bij de Revox-jes, bijvoorbeeld omdat u er zelf nog mee gewerkt hebt? Dan is het boekwerk bijna een must. Denk nog maar eens terug aan het snijden en plakken van tape, om bijvoorbeeld een mooi interview in elkaar te zetten. Of misschien hebt u wel eens gebruik gemaakt van spoelloze tapes. Werkt heel snel qua monteren, maar wat een ellende als er tijdens het spoelen iets fout gaat. U vond de band dan in een grote onontwarbare kluwen terug. Ach ja, die goede oude tijd Het Revox-boek is verkrijgbaar bij on-demand drukker Blurb Books. U kunt kiezen uit drie uitvoeringen, van eenvoudig tot extra luxe. De goedkoopste versie kost net ietsje meer als $82 dollar. Het boek is tweetalig: Engels en Italiaans.