11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Personal Audio Sony’s nieuwe NW-A35 speelt hi-res voor een leuke prijs

Sony’s nieuwe NW-A35 speelt hi-res voor een leuke prijs

3
Sony’s nieuwe NW-A35 speelt hi-res voor een leuke prijs

Dat u om onderweg hi-res audio af te spelen niet altijd heel diep in de buidel hoeft te tasten bewijst Sony met de nieuwe NW-A35 Walkman.

De compacte NW-A35 Walkman van Sony weegt slechts 98 gram. Mocht u het willen, dan behoort draadloos luisteren via Bluetooth tot de mogelijkheden. In dat geval gaan de echte hi-res klanken natuurlijk wel een beetje verloren. Staat tegenover dat koppelen van Bluetooth-koptelefoon dankzij NFC heel snel is geregeld. De echte muziekliefhebber kiest natuurlijk voor een bekabelde koptelefoon. Alleen dan haalt u het volledige potentieel uit de portable speler. Zoals we al aankondigden valt de prijs alleszins mee: voor €200 verwisselt hij van eigenaar. U krijgt dan een muziekspeler die voorzien is van een stevige accu, goed voor 30 uur hi-res audio spelen of zelfs 45 uur mp3’tjes luisteren. Volgens Sony zelfs maakt dat de NW-A35 tot een ideale reispartner en daar zit natuurlijk wat in.

DSD

Hoe hoog de resolutie precies is van de nieuwe Walkman is nog niet bekend. Wel weten we alvast dat de speler geschikt is voor diverse DSD-resoluties. Ook dat er volgens de fabrikant vijf POPSCAP condensatoren in verwerkt zijn en gebruik is gemaakt van een S-Master HX digitale versterker. De condensatoren zorgen voor een stabiele voedingsspanning van de eindversterker. Dan is er nog de wat raadselachtige zin in het persbericht: ‘De NW-A35 heeft ook twee klokoscillators voor optimale modulatie. Het geluid wordt daardoor helderder en het stereogevoel neemt toe’. Wat daar precies mee bedoeld wordt? Afwachten tot de technische specificaties bekend zijn. Overigens beschikt de nieuwe Walkman over een 3,1 inch aanraakscherm en een intern flashgeheugen van 16 GB. Dat laatste kan eenvoudig via een microSD-kaart worden uitgebreid. Tot slot is er ook nog de NW-A35HN, een set bestaande uit de walkman én een hi-res-compatible noise-cancelling koptelefoon. Deze kost u €280.

3 REACTIES