Sprint investeert groots in Tidal, goed of slecht nieuws?

0
Sprint heeft een aanzienlijk belang in Tidal genomen

De Amerikaanse telecomgigant Sprint heeft een substantiële investering gedaan in Tidal. Feitelijk heeft het een belang van 33 procent in de muziekstreamingdienst genomen.

Goed nieuws voor Tidal zelf, in ieder geval. Door de grote investering van Sprint lijkt de toekomst van de dienst eindelijk verzekerd. En dat na een jaar vol stevige verliezen onder het bewind van Jay Z. Waarschijnlijk is ook hij erg gelukkig met de investering van de mobiele provider, al was het maar omdat hij zich zou kunnen terugtrekken uit een voor hem toch wat minder geslaagd avontuur. En dan is er nog de onder Obama geblokkeerde Sprint-T-Mobile combinatie. De kans is aanwezig dat deze onder Trump ineens wel goedkeuring krijgt. Dat levert een nog groter potentieel op voor Tidal.

Exclusieve voordeeltjes?

En daarmee belanden we dan bij een wellicht wat minder prettig mogelijk gevolg van de Sprint-investering. Want natuurlijk gaat een telco niet uit liefdadigheid veel geld investeren in een muziekdienst. De kans bestaat dus dat Sprint-abonnees toegang krijgen tot exclusieve voordeeltjes die voor andere Tidal-gebruikers verborgen blijven, of waar extra voor betaald moet worden. Ook kan het zijn dat diezelfde abonnees exclusief maandenlang van een gratis Tidal kunnen genieten, terwijl dat bij andere providers niet kan. En dan is er nog de datalimiet, waarvan de provider zou kunnen zeggen dat die voor abonnees niet voor Tidal gaat gelden. Punt is dat het Amerikaanse Sprint niet in Nederland actief is, dus mogelijk gaat u een en ander missen. Anderzijds: als er een T-Mobile combi ontstaat is er wellicht weer hoop. Al zal dat in eerste instantie ook een Amerikaanse aangelegenheid zijn.