Vibes presenteert hifi-gehoorbeschermers

1
De High-Fidelity Earplugs van Vibes

Dat het volume tijdens een stevig rockconcert ver opengaat weten we allemaal; de Vibes High-Fidelity gehoorbeschermers zorgen ervoor dat u niet doof wordt.

Eigenlijk is het een beetje raar dat het geluid bij veel pop- en rockconcerten zó hard staat dat u niet ontkomt aan gehoorbescherming. Zeker vooraan, vlakbij het podium kunnen de decibellen zodanig hoog oplopen dat gehoorbeschadiging een reëel gevaar is. Vandaar dat geharde concertgangers altijd oordopjes bij zich hebben. Nadeel van veel van die dingen is dat ze niet alleen de geluidssterkte maar ook de geluidskwaliteit reduceren. De Amerikaanse fabrikant Vibes heeft daarom een setje in-ear hifi-gehoorbeschermers uitgebracht. Ofwel: geluidssterktevermindering zonder (gigantische) vermindering van kwaliteit.

Breder frequentiebereik

Volgens Vibes reduceren ze de geluidsdruk significant, maar in tegenstelling tot de klassieke schuimdopjes laten ze een veel breder frequentiebereik door. Daarnaast moeten de dopjes – die er eigenlijk een beetje uitzien als draadloze in-ear hoofdtelefoons – een stuk beter aanvoelen. Enige vraag die overblijft is of ze bij iedereen zomaar goed passen. Net als bij in-ears zou dat bij deze beschermers ook weleens een probleem voor bezitters van niet-standaard oren kunnen zijn. De High-Fidelity Earplugs kosten €23 voor een setje, dus daar hoeft u het alvast niet om te laten.