20.2 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Hi-Fi Zanden Audio kondigt nieuwe voorversterker aan

Zanden Audio kondigt nieuwe voorversterker aan

0
Zanden Audio kondigt nieuwe voorversterker aan

De 3000mk2 is het nieuwe model van Zanden Audio. De voorversterker debuteert op de CES 2017, ofwel in de eerste week van het nieuwe jaar.

De Zanden Audio 3000mk2 is een voorversterker met buizen. Ook de bijbehorende voeding is opgebouwd met buizen, zodat een perfect bij elkaar passend geheel ontstaat. Ten opzichte van de voorganger – de ‘gewone’ 3000 – is er onder de motorkap het een en ander gewijzigd. Ten eerste zijn de in- en uitgangstrafo’s vervangen door niet-kristallijne (amorfe) varianten met kobalt als basismateriaal. Verder heeft de fabrikant vastgehouden aan de ALPS analoge volume-potentiometer, maar dan nu voorzien van een motorsturing voor afstandsbediening. Met de meegeleverde afstandsbediening kan – dus – het volume geregeld worden, maar ook het schakelen tussen bronnen en het inverteren van de polariteit kan vanuit de luie stoel.

Aardlussen: wég ermee

Een van de grote voordelen van het gebruik van uitgangstrafo’s is dat u geen last gaat hebben van aardlussen. Althans, de oorzaak daarvan moet dan in ieder geval niet bij deze voorversterker gezocht worden. Het frequentiebereik van het aparaat loopt van 10 Hz tot 20 kHz en de uitgangsimpedantie bedraagt 150 Ohm. Aan ingangen beschikt u over 3 x RCA en 1 x XLR, aan de uitgang vindt u 2 x RCA en 2 x XLR. Het gewicht van de 3000mk2 bedraagt 9 kilo; de voeding weegt 5,5 kilo. De prijs is nog niet bekend.