18.1 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Hi-Fi Akiko Power Chip: even plakken en beter geluid

Akiko Power Chip: even plakken en beter geluid

6
Akiko Power Chip: even plakken en beter geluid

Akiko presenteert een nieuwe Audio Power Tuning Chip 3D. En het is niet wat u denkt, want er komt geen stukje elektronica aan te pas.

Soms kom je van die producten tegen waaraan wel heel esoterische eigenschappen aan toe zijn te kennen. Neem nu de nieuwe Akiko Audio Power Tuning Chip 3D. Deze fabrikant is sowieso al bekend van de wat meer vage high-end producten. Maar de audio chip gaat wel heel ver. Het betreft volgens de fabrikant een energetische tuning chip die zorgt voor ‘harmoniserende energie’ daar waar de chip geplaatst wordt. ‘Slechts een paar van de Audio tuning chips zijn genoeg om de prestaties van uw audio/video-systeem te verbeteren. U kunt een meer ontspannen geluidsbeeld met verbeterde herkenning van instrumenten en stemmen verwachten’, aldus de fabrikant.

Niet goed, geld terug

Zou deze chip dan nog een échte chip zijn, dan was er misschien nog wat voor te zeggen. Maar Akiko meldt dat het hier om een aluminium plaatje gaat met daarin de naam van de fabrikant gegraveerd. U hoeft ‘m alleen maar in de buurt van een stekkerdoos te plaatsen en het wonder geschied. De ‘chip’ kost €59 en er is voorzien in een niet goed, geld terug-garantie. Behalve een chip voor voeding zijn er ook chips voor speakers, de stoppenkast, kabels, trafo’s, condensatoren, draaitafels, halfgeleiders en meer. Prijzen vanaf €5.

6 REACTIES

  1. “Het betreft volgens de fabrikant een energetische tuning chip die zorgt voor ‘harmoniserende energie’ daar waar de chip geplaatst wordt.”

    Wanneer gaan mensen nou eens ophouden met dit soort onzin te geloven en zichzelf geld af laten troggelen door bedrijven welke vage producten leveren onder een Japans aandoende naam?

    Dit zijn echt zaken welke tussen de oren zitten. En dat geldt ook bij de WA-Quantum chips. Veel geld voor iets wat een placibo effect veroorzaakt.

    • Kan goed begrijpen dat mensen die het effect nooit gehoord hebben dit als audio kwakzalverij afdoen. Mijn nieuwsgierigheid overwon mijn scepsis en heb jaren geleden wat chips van WA-Quantum besteld. Het resultaat was verbluffend. Een vriend van mij die dezelfde NAD C390DD bezat geloofde hier helemaal niets van. Op een mooie zaterdagmiddag hebben we aandachtig de NAD’s goed vergeleken. Beide apparaten waren volledig ingespeeld en maakten gebruik van dezelfde Net, LS en Interlink. Ook mijn zeer sceptische vriend kon het verschil duidelijk merken. Meer rust en scheiding tussen de instrumenten. Zou het gewoon een keer proberen. Een weekje mee spelen en dan verwijderen. Het verschil zal direct opvallen en mocht het tegenvallen kan de chip worden teruggestuurd. Succes !