17.9 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Amphion brengt nieuwe Argon 7LS zuil uit

Amphion brengt nieuwe Argon 7LS zuil uit

0
Amphion brengt nieuwe Argon 7LS zuil uit

Het Finse Amphion kondigt de nieuwe Argon 7LS vloerstaande luidspreker aan, bedoeld als vervanging voor de 7L.

De vers aangekondigde Amphion 7LS vloerstaander is het nieuwe topmodel in het luidsprekerboeket van deze fabrikant. Dit model is bedoeld als vervanger voor de oudere 7L. De Argon 7LS beschikt net als de Argon 3S en Argon 3LS over een passieve radiator. Dit onderdeel elimineert bekende problemen die bij traditionele basreflex-behuizingen optreden. Ofwel – zo schrijft de fabrikant – wordt voorkomen dat het enige correcte signaal altijd wordt gevolgd door een ongewenst na-ijlend geluid. Ook creëert de 7LS – nog altijd volgens de fabrikant – een ‘meer natuurlijke energie-overdracht die zorgt dat de luisteraar meer fysiek met het geluid verbonden wordt. Ook op lagere geluidsniveaus’.

Oor-vriendelijke cross-over

Net als alle speakers van Amphion wordt ook in de Argon 7LS gebruik gemaakt van een voor dit merk kenmerkende cross-over van 1600Hz. Deze frequentie valt buiten het frequentiebereik waar het menselijk oor het meest gevoelig is. Volgens de fabrikant kan de tweeter daardoor precies in het gebied gebruikt worden waarvoor onze oren wél het gevoeligst zijn. Daardoor fungeren de luidsprekers als puntbronnen. Daarmee wordt meteen het probleem dat vaak bij (dual)coaxiale ontwerpen wordt ervaren: de speciaal ontworpen waveguide zorgt voor een gelijkmatige uitstraling, waardoor de hele luisterruimte feitelijk als ‘sweet spot’ geldt. En dat nog steeds volgens Amphion. De 7LS heeft een prijskaartje van €2250 per stuk, met een walnotenfineer afwerking. De luidspreker wordt onthuld op de ISE in de Amsterdamse RAI.